r
Nosalty Logó

Hagymás - kecskesajtos falatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Quastné Rigó Kata
Hagymás - kecskesajtos falatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3206.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 3431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, benne az élesztőt feloldjuk, a dagasztótálba tesszük a lisztet, rá a tejes élesztőt, meg a pici sót. Jól összegyúrjuk, letakarva mehet egy meleg helyre.
  2. A vöröshagymát karikákra vágjuk és pici olajon meg egy bögre vizen megpároljuk, kicsit meg is lehet kapatni, hogy színe legyen. Ha kész, kb 1 tk só és 1 mk bors jön a tetejébe, hagyjuk kihűlni.
  3. A sütőt melegítsük elő.
  4. A créme fraiche-t (vagy a jó sűrű tejfölt) keverjük el a fűszernövényekkel, meg a 2 tojássárgával, 1 ek keményítővel, s mehet még bele 1 mk só és bors. A kecskesajtot törjük össze.
  5. Gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 16 kicsike részre. Kerekre nyújtsuk ki őket, olyan 10 cm-esek lesznek. Tepsiben rakjuk őket sütőpapírra, 8-asával fognak elférni. Mehet a lapocskákra a hagyma, rá a kecskesajt, és felülre kicsit szétterítve 1 ek a fűszeres „tejfölből”.
  6. Alsó rácson addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
  7. Melegen nagyon hamar fel kell falni. Isssteni.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3709
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás - kecskesajtos falatok
Quastné Rigó Kata 5 recept

Anyósjelölt szülinapi bulijára a próbasütés :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...