r
Nosalty Logó

Hagymás bab, ahogy Bud Spencer szereti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Hagymás bab, ahogy Bud Spencer szereti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    844 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 803 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3003.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1689 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    836 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékony karikákra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük.
  2. A babot hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk (ha nem konzervből dolgozunk, előző este be kell áztatni, de akkor már nem villámvacsi).
  3. A paradicsomot pár percre lobogó vízbe dobjuk, héját lekapjuk, villával kicsit összenyomogatjuk, és a hagymás babhoz küldjük.
  4. Készre főzzük, és melegen fogyasztjuk. (A serpenyővel meg lecsaphatjuk a gonoszakat :D)
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 795
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 240785
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 02.

Ajánló

Kezdő vegáknak, akik még néha álmodnak hússal.

Receptkategóriák

Oké, oké, tudom, hogy nem egy nagy kreativitást igénylő recept, de mégsem bírtam ellenállni neki... A héten nem voltam itthon, és elfelejtettem, hogy vasárnap fogok hazaérni - hűtő üres, bolt zárva. Egyedül két fej hagyma és két paradicsom árválkodott a konyhámban, na meg a babkonzerv, amit amúgy nem nagyon szoktam enni, de valami kiköltözött jóbarát rámhagyta. Na, mit hozzak ki ebből? És akkor beugrott gyerekkorom kedvence, az És megint dühbe jövünk kultikus jelenete... Úgyhogy úgy döntöttem, nem krumplis halat, hanem hagymás babot fogok csinálni. Akkor lett volna az igazi, ha szerzek valahonnan egy kis bacont (rendes zsírszalonnáról nem is álmodozhattam, az Németországban nincs), de hát így is nagyon finom lett. Rá kellett jönnöm, hogy én is szeretem a hagymás babot :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...