Hagymás bab, ahogy Bud Spencer szereti
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g vörösbab674 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g vörösbab1348 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
36.1g vörösbab122 kcal
-
30.7g vöröshagyma11 kcal
-
32.5g paradicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1501.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 900 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 331.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 844 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 810 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 228 micro
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3003.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 623 mg
-
Foszfor 1800 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 663 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1689 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 1619 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 455 micro
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 836 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 nagy db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát vékony karikákra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük.
- A babot hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk (ha nem konzervből dolgozunk, előző este be kell áztatni, de akkor már nem villámvacsi).
- A paradicsomot pár percre lobogó vízbe dobjuk, héját lekapjuk, villával kicsit összenyomogatjuk, és a hagymás babhoz küldjük.
- Készre főzzük, és melegen fogyasztjuk. (A serpenyővel meg lecsaphatjuk a gonoszakat :D)
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 795
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 240785
- Feltöltés dátuma: 2010. július 02.
Ajánló
Kezdő vegáknak, akik még néha álmodnak hússal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Oké, oké, tudom, hogy nem egy nagy kreativitást igénylő recept, de mégsem bírtam ellenállni neki... A héten nem voltam itthon, és elfelejtettem, hogy vasárnap fogok hazaérni - hűtő üres, bolt zárva. Egyedül két fej hagyma és két paradicsom árválkodott a konyhámban, na meg a babkonzerv, amit amúgy nem nagyon szoktam enni, de valami kiköltözött jóbarát rámhagyta. Na, mit hozzak ki ebből? És akkor beugrott gyerekkorom kedvence, az És megint dühbe jövünk kultikus jelenete... Úgyhogy úgy döntöttem, nem krumplis halat, hanem hagymás babot fogok csinálni. Akkor lett volna az igazi, ha szerzek valahonnan egy kis bacont (rendes zsírszalonnáról nem is álmodozhattam, az Németországban nincs), de hát így is nagyon finom lett. Rá kellett jönnöm, hogy én is szeretem a hagymás babot :).