r
Nosalty Logó

Hagymaleves ötféle hagymából 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Keca
Hagymaleves ötféle hagymából 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

436
Kalória
15.9g
Fehérje
51g
Szénhidrátok
19.9g
Zsír
254.8g
Víz
47.9g
Koleszterin
6.2g
Rost
10.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3753.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1019.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    631 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4897 micro
Összesen 1743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. Kisebb szeletekre, darabokra vágjuk a hagymákat, a fokhagymát apróra.
  2. A vajon megpároljuk sorrendben a hagymákat: vöröshagyma, lilahagyma, póréhagyma és újhagyma, majd a legvégén a fokhagyma.
  3. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott sajtokat, egyszer összeforgatjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk az ételt, igény esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékot húslével, puhára főzzük a hagymákat. Egy csipet cukrot teszünk hozzá.
  5. Amikor már majdnem teljesen megpuhultak a hagymák, megszórjuk liszttel, elkeverjük, 1-2 percig pirítjuk, majd felhúzzuk a tejszínnel.
  6. Robotgép segítségével pürésítjük a levest, miután levettük a tűzről.
  7. Amikor krémes állagúvá vált a leves, visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a húslevest - annyit, hogy szép, krémes levest kapjunk - , de vigyázzunk, mert a forralás közben még sűrűsödni fog!
  8. Ízlés szerint erőspaprikával ízesítjük, összeforraljuk.
  9. Pirított kenyérkockával, forrón tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

A húsvétról maradt itthon 3 féle hagyma, kicsit utóvásároltam, és ez lett belőle! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!