r
Nosalty Logó

Habroló and.nikol13 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
and.nikol13
Habroló and.nikol13 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 2771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

  1. Én eleve nyújtott, feltekert tésztát szoktam használni, de ha nincs olyan otthon, akkor körülbelül 3-4 mm vastagra kell kinyújtani a tésztát, majd 12 részre osztjuk.
  2. A roló formákat lekenjük olajjal, és feltekerjük rá a tésztát. Egy 25-30 percet hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten, bekenjük tojássárgával, majd mehet a sütőbe. 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sül. Mikor még picit langyos a tészta, akkor a legkönnyebb levenni a formáról.
  3. Amíg a tészta sül, majd hűl, elkészítjük a habot. A cukor 2/3-át a vízzel feltesszük, és cukorszirupot főzünk belőle. (Fakanállal néha kavarjunk rajta.) A 3 tojásfehérjét a maradék cukorral elkezdjük habosra verni. Mikor már majdnem kemény a hab, addigra készül el a cukorszirup is tökéletesre, ekkor óvatosan adagolva belecsorgatjuk a habba, miközben a gép tovább kever. Ezután én egy 5-10 percet még hagyjuk, hogy alaposan eldolgozza és kihűljön.
  4. Csillagcsöves habzsákba töltjük a habot, majd megtöltjük a rolókat. Porcukorral díszítjük, de akár olvasztott csokoládéba is belemárthatjuk a végét. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1667
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habroló and.nikol13 konyhájából
and.nikol13 25 recept

Nagyon gyorsan elkészíthető édesség. Ebből az adagmennyiségből nekem 12 nagyobb roló szokott készülni. Akinek nincs roló formája, mint ahogyan nekem sem: A fólia kemény gurigáját 3 felé vágtam el, és ezt körbetekertem alaposan alufóliával. Többször használható, praktikus roló forma :) Picit olajjal be szoktam kenni, mielőtt a tésztát rátekerem, de nem szükséges. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...