Habos szőlős lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
V2rider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
4185
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.1 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 138.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 203.9 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2011.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1035 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 552.4 g
-
Cukor 338 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 555.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1274 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1130 micro
Összesen
4185
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük 60 g cukorral, apróra vagdalt vajjal és a tojássárgákkal (a fehérjét a hűtőbe tesszük). Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. Hűvös helyen 1 órát pihentetjük.
- Közben megmossuk, leszemezzük a szőlőt,és lecsepegtetjük, a diót ledaráljuk,és összekeverjük 100 g cukorral.
- Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjukúgy, hogy a tepsi oldalaira is jusson.
- A fele cukrozott dióval megszórjuk, majd a szőlővel és a többi dióval.
- Előmelegített sütébe tesszük, és kb. negyed óráig sütjük.
- Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá, a negyed óra elteltével kivesszük a lepényt a sütőből, rásimítjuk a felvert tojáshabot, visszarakjuk a sütőbe, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2159
- Feltöltés dátuma: 2013. október 22.
Ajánló
Süthetjük nagyobb, kerek piteformában is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
V2rider
21 recept
Ez a recept Mária Hajková Édeskönyv c. könyvéből van. Csak annyit változtattam rajta, hogy a tojáshabba kevesebb porcukrot raktam, mert az eredeti szerint (150 g) nekem túl édes volt.