r
Nosalty Logó

Habos szőlős lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
V2rider
Habos szőlős lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 4185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük 60 g cukorral, apróra vagdalt vajjal és a tojássárgákkal (a fehérjét a hűtőbe tesszük). Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. Hűvös helyen 1 órát pihentetjük.
  2. Közben megmossuk, leszemezzük a szőlőt,és lecsepegtetjük, a diót ledaráljuk,és összekeverjük 100 g cukorral.
  3. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjukúgy, hogy a tepsi oldalaira is jusson.
  4. A fele cukrozott dióval megszórjuk, majd a szőlővel és a többi dióval.
  5. Előmelegített sütébe tesszük, és kb. negyed óráig sütjük.
  6. Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá, a negyed óra elteltével kivesszük a lepényt a sütőből, rásimítjuk a felvert tojáshabot, visszarakjuk a sütőbe, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2159
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Ajánló

Süthetjük nagyobb, kerek piteformában is. 

Receptkategóriák

Habos szőlős lepény
V2rider 21 recept

Ez a recept Mária Hajková Édeskönyv c. könyvéből van. Csak annyit változtattam rajta, hogy a tojáshabba kevesebb porcukrot raktam, mert az eredeti szerint (150 g) nekem túl édes volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...