r
Nosalty Logó

Habos rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Habos rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsinták megsütése

A palacsinták megtöltése

A palacsinták lerakása és megsütése

Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsinták megsütése

A palacsinták megtöltése

A palacsinták lerakása és megsütése

Összesen 3718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsinták megsütése

A palacsinták megtöltése

A palacsinták lerakása és megsütése

Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.6 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6087.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.4 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A palacsinták megsütése

A palacsinták megtöltése

A palacsinták lerakása és megsütése

Elkészítés

A palacsinták megsütése

  1. A lisztből, tojásból, tejből és szódavízből, pici sóval, palacsintatésztát keverünk, majd megsütjük őket.

A palacsinták megtöltése

  1. A túrót és a porcukrot összekeverjük, majd ezzel megtöltjük a palacsintákat.

A palacsinták lerakása és megsütése

  1. Egy ovális jénai tálba szépen elrendezgetjük a palacsintákat, majd a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a palacsintákra rákenjük.
  2. Sütőbe rakjuk, kb. 15-20 percre közepes lángon, de néha ránézünk, nehogy nagyon megbarnuljon a teteje.
  3. Hidegen szeletelhető, és tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6804
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Ajánló

Akár egy tartalmasabb leves után ajánlom, de pl. desszertként is finom, mint egy habos süti...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvencünk a palacsinta, de így tojásfehérjével megsütve még finomabb!!

Hozzávalók

A palacsinták megsütése

A palacsinták megtöltése

A palacsinták lerakása és megsütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...