r
Nosalty Logó

Habos - mákos sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Habos - mákos sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mákhoz

A tetejére

1614
Kalória
32.4g
Fehérje
251g
Szénhidrátok
56.9g
Zsír
107.3g
Víz
153.5g
Koleszterin
14.4g
Rost
177.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákhoz

A tetejére

Összesen 1614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákhoz

A tetejére

Összesen 6455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákhoz

A tetejére

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    227.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8896.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    3989 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    2807 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004.2 g
  • Cukor
    708 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1186 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 6455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a vajat egy tálban elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, s miközben gyúrjuk, apránként hozzáadagoljuk a tejet. Lágy, gyúrható tésztát kell kapnunk, ne ragadjon. Kb fél centire kinyújtjuk, majd tepsibe tesszük, és közepes lángon elősütjük kb 10 percig.
  2. Amíg a tészta sül, elkészítjük a mákot. Egy tálba beleöntjük a darált mákot, a cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját. Ezalatt a kb 1,5 dl tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a mákhoz, ha nem elég híg, még picit adunk hozzá. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen se száraz a mák, se túl híg.
  3. Kivesszük a tésztát a sütőből és rákenjük a mákot, majd újra visszatesszük közepes lángon kb 6-8 percre. Ezalatt elkészítjük a habot.
  4. Robotgép segítségével és egy csipet sóval elkezdjük verni a tojásfehérjéket, majd amikor már szép habos, hozzáadjuk kanalanként a cukrot és addig verjük, míg nagyon-nagyon kemény nem lesz. Ezután beleteszünk kb 2 ek citromlevet.
  5. Kivesszük a sütit és a mákra terítjük a habot, vagy habzsákkal formázva is rányomhatjuk.
  6. Visszatesszük a sütőbe, és nagyobb fokozaton sütjük kb 15 percig, majd takarékon tovább szárítjuk a habot.
  7. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc

Párom nagyon sokat emlegette, hogy náluk Szabolcsban karácsonykor ez elég kedvelt süti volt, és hogy oly régen evett már ilyet, és hát gondoltam egyet, megsütöttem neki. Örömmel vettem, hogy az amúgy iszonyatosan válogatós kedvesem milyen jóízűen fogyasztja. Szeretjük nagyon a sütiket, de nem a túl édeseket. Ezek a cukormennyiségek már kitapasztalt változatok, ugyanis a recept jóval többet ír. Amin célszerű még kísérletezni, ha valaki meg szeretné csinálni, hogy a hab mennyire legyen édes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!