r
Nosalty Logó

Habos kakaós tejberizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Habos kakaós tejberizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tejforralóba öntsük bele a vizet.
  2. A rizst mossuk át, és tegyük a vízbe főni.
  3. Amikor kezd sűrűsödni, öntsük hozzá a tejet, és főzzük puhára a rizst.
  4. Esetleg ha sűrű lenne, és a rizs még kemény, akkor pótoljuk a tejet.
  5. Ha puha a rizs, keverjük bele a tojássárgáját, és adjuk hozzá a cukrot is,hogy elolvadjon.
  6. Egy-két percig főzzük,majd levesszük.
  7. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá pici sóval, és még forrón keverjük a rizshez.
  8. Óvatosan keverjük össze.
  9. Tányérra tálaljuk, megkenjük a vajjal és megszórjuk kakaóval és cukorral.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25312
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Ajánló

Ma készítettem másodszor habbal, de most én is megkóstoltam, nagyon finom!!! A vajat belekeverhetjük,de a tetejére forrón ráolvasztani. Jobban ráolvad a kakaós cukor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A fiam imádja a tejberizst. Egy alkalommal maradt tojásfehérjém,hogy ne kelljen lefagyasztanom, ezért felvertem kemény habbá, és még forrón belekevertem a megfőtt rizsbe. Azóta nálunk így készül a tejberizs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...