Habkönnyű japán sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
Japán sajttorta
Összesen
471
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
Japán sajttorta
Összesen
1880
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
Japán sajttorta
-
32.8g krémsajt82 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
13.1g cukor51 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
28.8g tojás36 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
Összesen
247
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
471
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 118.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1128.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.7 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 161.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 983 micro
Összesen
1880
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
247
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Japán sajttorta
-
250 g krémsajt
-
50 g vaj
-
90 ml tej
-
100 g cukor
-
50 g finomliszt
-
4 db tojás
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítés
Japán sajttorta
- A sajtkrémet, a vajat, a tejet, a vanília kivonatot és a cukor felét lassan melegítsük fel vízgőz felett 60°C-ig folyamatos kavargatás közben. A sütőt közben melegítsük fel 200°C-ra.
- Vegyük le a vízgőzről a krémet, ezután adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd kavarjuk el a krémben őket. Ezután szitáljuk bele a finomlisztet, amit igyekezzünk csomómentesen teljesen beledolgozni. A krémet egy szűrőn passzírozzuk át, hogy az apróbb csomóktól is megszabaduljunk.
- A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, amihez fokozatosan adjuk hozzá a cukor másik felét. Amikor eléggé selymes és kemény lett habunk, akkor kezdjük el több lépésben a krémhez hozzákeverni laza mozdulatokkal, hogy minél kevésbé essen össze.
- A sütőforma legyen lehetőleg tapadásmentes, viszont ha nem vagyunk benne biztosak, akkor béleljük ki az alját és oldalát sütőpapírral. A forma mérete lényeges, hiszen minél keskenyebb és magasabb, annál remegősebb lesz a végeredmény. Az ideális méretű tortaforma 16-18 cm átmérőjű és 8-9 cm magasságú.
- A tortaforma alját alufóliával alaposan csomagoljuk be , hogy a víz ne tudjon belefolyni. Óvatosan csurgassuk bele a tésztát a formába, ütögessük egy párszor az asztalhoz, vagy kavarjuk át, hogy az apró buborékok eltűnjenek. Tegyük egy tepsibe a formát, amibe öntsünk egy liter forró vizet. Ehhez a recepthez elengedhetetlen a vízfürdős sütés. Óvatosan tegyük a sütőbe a sajttortát.
- A sülés első szakaszában magasabb hőmérsékleten kell sütni légkeverés nélkül 20 percig, hogy szépen megkeljen és aranybarnára sülhessen a torta. Sütőnként eltérhet az ideális hőmérséklet, ha úgy látjuk, hogy túl gyorsan kelne a tészta, akkor vegyük lejjebb 180°C-ra, különben megéghet, és szét is repedhet a teteje.
- 20 perc után nyissuk ki a sütő ajtaját 5-10 mp-re, és vegyük vissza a hőmérsékletet 110°C-ra, majd süssük további 60 percet. Miután letelt az 1 óra, kapcsoljuk ki a sütőt, és nyissuk ki résnyire az ajtaját. 10 perc után vegyük ki a sajttortát a sütőből.
- Óvatosan szedjük ki a formából, miután kissé kihűlt. Ha minden jól sikerült, akkor egy nagyon puha és remegős tortát fogunk kapni. Jó étvágyat!
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 153
- Össznézettség: 6679
- Feltöltés dátuma: 2023. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
A japán sajttorta egy remegős, habkönnyű desszert, aminek az alapja a sajtkrém, a tojás, a tej és egy kevés finomliszt. Egyedi szerkezetét a felvert tojáshab adja, amit gyengéden kell a tésztába forgatni, és az alacsony hőfokon való sütése. Az íze és állaga sokkal lágyabb az amerikai stílusú társához képest. Egyes változatai készülhetnek matchával, vagy gyümölcspürékkel is, mint pl. eperrel, ami egy kellemes frissességet ad az ízvilágának.