r
Nosalty Logó

Habkönnyű felhő szelet

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Habkönnyű felhő szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

953
Kalória
14.9g
Fehérje
86.2g
Szénhidrátok
60.6g
Zsír
82.8g
Víz
372.1g
Koleszterin
1.1g
Rost
50.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

Összesen 7623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    485.2 g
  • Telített zsírsav
    288 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5936.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    2350 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    662.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4196 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 7623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, sütőport, porcukrot összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat és a tojásokat. Összedolgozzuk, és elfelezzük.
  2. Mindkét tésztát vastagon lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és gáztepsi hátára tett sütőpapíron, 200 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha kész és kihűlt, egy mélyebb tál formájára vágjuk az egyik tésztát, ez lesz az alja. A másikat egyforma kocka alakú lapokra vágjuk.

A vaníliás krémhez

  1. A tejből 9 decit felforralunk a vaníliaőrleménnyel együtt.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, majd hozzáadunk 1 deci tejet, és homogénre keverjük. Hozzácsorgatjuk a tejhez, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben a puha vajat kikeverjük a 15 dkg porcukorral, és összedolgozzuk a kihűlt krémmel.

A habhoz

  1. A tejszínhabot keményre verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a zselatinfixet, és azt is belekeverjük.
  2. Ha kész, az alsó lapra simítjuk a vaníliás krémet, majd a habtejszínt, és végül ráhelyezzük a felvágott tetőket.
  3. Hűtőben hagyjuk egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nem annyira időigényes, mint amennyire látszik, viszont még ha az lenne is, megérné elkészíteni, annyira finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!