r
Nosalty Logó

Habcsókos eper

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habcsókos eper
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    112 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 1660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az a jó, ha előző este készítjük el a habcsókot: a tojásfehérjéket 4 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Egy tepsire kanállal halmokat rakunk belőle. 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a hőfokot 80 fokra csökkentjük és kb. 2 órán át "szárítjuk" benne. A sütőben hagyjuk kihűlni és csak a felhasználáskor vesszük elő onnan.
  2. A tejszínt 2 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  3. Az epret megmossuk és felkarikázzuk.
  4. A habcsókokat összetördeljük.
  5. A tejszínbe belekeverjük az epret és a habcsók-darabokat.
  6. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  7. Hidegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24358
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár évvel ezelőtt a tv-ben láttam, azt hiszem Stahl Judit készítette ezt a desszertet. Azóta is többször került nálunk az asztalra, mindig hatalmas siker a vendégek körében. A tejszínes eper magában is nagyon finom, de a habcsók fantasztikus bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...