r
Nosalty Logó

Gyümölcsrizs ahogy zora készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
zora
Gyümölcsrizs ahogy zora készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3640 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 911 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1059 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1432 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    307 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 3640 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a vajon csipetnyi sóval 3-4 perc alatt megfuttatjuk.
  2. Közben a vizet felforraljuk, a rizsre öntjük, lefedjük. Közepes lángon addig főzzük, míg az összes folyadékot be nem itta. Ez úgy 3-4 percig tart.
  3. Ezalatt a tejet is felforraljuk, az előpuhított rizsre öntjük. Nagy lángon együtt felforraljuk.
  4. A cukrokat beleszórjuk, lefedve kis lángon többször megkeverve kb. 15 percig pároljuk. Ha úgy látjuk, hogy még ragacsos, de szinte az összes tejet beitta, lehúzzuk a tűzről. Érdemes megkóstolni, hogy eléggé megfőtt-e, ugyanis akkor lesz csak jó, ha már ilyenkor szinte teljesen puhák a szemek.
  5. Fedő alatt tovább gőzöljük kb. 20 percig, majd kihűtjük.
  6. A gyümölcsöket egyenlő nagyságúra feldaraboljuk, a tejszínt kemény habbá verjük.
  7. Először 2-3 evőkanál habbal lazítsuk fel a rizst, itt még nem baj, ha összetörik a hab. Majd keverjük bele a gyümölcsöt és a kemény tejszínt felváltva, de már óvatosan.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16688
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idénynek és a kamránknak megfelelően bármilyen más gyümölccsel készülhet. Egyedül a banánnal vigyázzunk, mert könnyen barnul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...