r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-zöldséges sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Gyümölcsös-zöldséges sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    649 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 435 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1298 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2150 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 869 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    310 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon megpirítjuk, szinte azonnal hozzáadjuk a felvágott paradicsomot. A fedőt rátesszük a serpenyőre.
  2. Két-három percig sütjük őket össze, ezalatt felvágjuk a szárzellert. Maradhat közepes méretű darabokban. Hozzáadjuk a hagymához és paradicsomhoz. A fedőt rátesszük a serpenyőre.
  3. A már megfőtt burgonyát vékonyabb kockákra vágjuk, és négy-öt percig, erős lángon, gyakran kevergetve, fedő nélkül összesütjük a zöldségekkel. Ha az olajunk kevés volt, tehát a hozzávalók már felvették, a vajat hozzátesszük. Ha elég az olaj, nem kell a vaj sem :)
  4. A szilvát feldaraboljuk, az almát meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és mindezt a sütés utolsó 2 percében adjuk hozzá a többihez. Akkor finom, ha félig még nyersek a gyümölcsök. Folyamatosan kevergetni kell, mert hamar odaég. Az összevágott petrezselymet az utolsó egy percben szórjuk az ételre. A gyors készítés a titka a jól összesült ízeknek.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 799
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 13.

Ajánló

Ringlóval, sárgabarackkal lehet még megpróbálni elkészíteni. Vagy más, nedvdús és markáns ízű, inkább édes, kicsit savanyú gyümölcsökkel. Sült sajthoz, párolt- pirított csirkecsíkokhoz lehet köret; joghurtos kígyóuborka-salátával. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

Megjegyzés: a burgonya előre megfőzött, héjában főtt burgonya. Ha egy nappal korábban főzzük, hamarabb pirul, ha frissen főzzük, könnyebben szétesik. A héját nem kell leszedni, ha újburi, és ha valaki így is szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...