r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tarhonyapuding

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gyümölcsös tarhonyapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Összesen 1933 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Összesen 150 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1933 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A kókusztejet, vizet, cukrot, fahéjat és a lime nagy csíkokban lehámozott héját egy fazékba tesszük és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tarhonyát és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a szemek puhák nem lesznek. A végén hozzáfacsarunk valamennyit ízlés szerint a lime levéből.

A gyümölcsös réteghez

  1. Az őszibarackot apróra kockázzuk, majd a fűszerekkel, cukorral és a lime levének felével egy kis fazékba tesszük. Közepes lángon addig főzzük, míg a gyümölcs meg nem puhul.
  2. A tarhonyapudingot a kész gyümölcsös lekvárral rétegezzük kelyhekben. Tetszőlegesen barackszeletekkel, kókuszchipsszel és limehéjjal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1564
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 28.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek

Receptjellemzők

Gyümölcsös tarhonyapuding
Lakos Benedek 394 recept

Igen, a tarhonyát nemcsak köretként, hanem édesség formájában is el lehet készíteni. Az alábbi, tejberizsre hajazó édesség például kiválóan bemutatja, hogyan lesz az egyszerű tésztából elegáns, dekadens desszert. A kedvünktől és a szezontól függően bármilyen gyümölccsel tálalhatjuk.

Hozzávalók

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...