Gyümölcsös tápióka puding
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 400.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 87.8 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1353 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 442 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1603.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 296 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tápiókagyöngyöket szűrőben átmossuk egy kissé, majd feltesszük főni 8 dl vízben, a legkisebb rózsán, lassú tűzön. Ezzel semmi más teendőnk nincs, mint figyelni rá, mert hajlamos egy kissé leragadni, ezért kevergetni kell időnként. Az elején ritkábban, a végén gyakran. Egy órán keresztül főzzük, míg a gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Amennyiben még nem főtt volna meg eléggé, és túlságosan besűrűsödik, egy kis vizet önthetünk még hozzá.
- A pálmacukrot egy lábaskában kb. 1 dl víz segítségével felolvasztunk, és kissé karamellizálunk.
- A gyümölcsöket megtisztítjuk, és darabokra vágjuk.
- Innentől fogva két lehetőségünk van. Első, ha melegen szeretnénk fogyasztani: Ebben az esetben a főzés legvégén a kókusztejet összekeverjük a karamellizált cukorral, beleöntjük a pudingba, s a gyümölcsöket is belerakjuk, átkeverjük, mindezt már főzés nélkül. Tálkákba, poharakba adagoljuk, s tálaljuk.
- Második lehetőség, ha hidegen fogyasztjuk (a képen ez a változat látható): A pudingot tálkákba, vagy poharakba adagoljuk, kb 0,7 dl pudingot rakunk egy pohárba, s betesszük a hűtőszekrénybe. Amikor kihűlt, megdermedt, akkor rápakolunk tetszés szerint a gyümölcsökből, leöntjük egy kis karamellizált pálmacukorral, és végül kókusztejet csorgatunk rá. Tetszés szerint jeget is helyezhetünk a gyümölcsök közé, ha nyáron hűsítőnek szánjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 21658
- Feltöltés dátuma: 2011. április 07.
Ajánló
Egy könnyű gyümölcsös desszert, télen langyosan, nyáron hidegen fogyasztva. Főzhetjük kicsit több vízzel is, ha lazább állagot szeretnénk kapni, s szerintem így utólag végiggondolva, a főzés végefelé, bele lehetne csavarni egy lime levét is, ez is egy lehetőség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Eszter érkezett hozzánk látogatóba, s meg szerettem volna lepni egy kis érdekességgel. Úgy gondoltam, felhívom a "telefonos segítségemet" :) legkedvesebb unokaöcsémet. Jó döntés volt, hiszen Elice, ki Indonéz származású, persze tudott valami izgalmasat ajánlani, mint mindig. (Remélem Eszter sem bánta a választásomat :)) Ezt a desszertet így hát Elice elmondása alapján készítettem. Természetesen távol-keleten elterjedt, népszerű desszertről van szó, s biztosan ahány ház, annyiféleképpen készítik. Finom langyosan is, ezt télidőben javasolom, de finom hidegen, ezt érdemes a nyári melegben fogyasztani. Lehet sago-gyöngyöket is használni, ezt a sago palma belsejéből készítik, de ugyanilyen módon elkészíthető. Elice trópusi gyümölcsöket javasolt hozzá leginkább, de ezekből csak banánt és kivit tudtam beszerezni, de gondoltam az eperrel nem követek el nagy hibát... Ha van idő mindent beszerezni, finom hozzá az ananász, licsi, papaja, s tulajdonképpen mindenféle hasonló gyümölcs. Mivel lisztet-tejet nem tartalmaz, liszt- és tejérzékenyek is fogyaszthatják. A pálmacukrot érdemes kipróbálni, nagyon finom, különleges íze van, ahogy a kókusztejjel elkeveredik. :) A képen rózsaszínű a puding, ezt a színt a fehér gyöngyök közé kevert néhány színes gyöngy adta, de létezik teljesen átlátszó változat, zöld, meg ki tudja még milyen, a lényegen nem változtat. A gyöngyök mérete is lehet többféle, az sem okoz gondot, ugyanazt az eredményt kapjuk.