Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
-
23g tojás29 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
13g tej7 kcal
-
31 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
43 kcal
-
23g tojásfehérje12 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
67g víz0 kcal
Tetejére
Összesen
462
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
150g tej84 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
Krémhez
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
800g víz0 kcal
Tetejére
-
35g zselatin118 kcal
-
250g víz0 kcal
-
250g gyümölcskonzervlé708 kcal
-
300g őszibarack konzerv216 kcal
Összesen
5540
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
-
8.3g tojás10 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
4.1g vaníliás pudingpor15 kcal
-
8.4g tojásfehérje4 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
24.1g víz0 kcal
Tetejére
-
1.1g zselatin4 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
7.5g gyümölcskonzervlé21 kcal
-
6 kcal
Összesen
165
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 152.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
462
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.4 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4908.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1041 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 1753 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1111 g
-
Cukor 745 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1824.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 757 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 999 micro
-
β-crypt 277 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1370 micro
Összesen
5540
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
30 dkg finomliszt
-
8 g sütőpor
Krémhez
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg cukor
-
8 dl víz
Tetejére
-
3.5 dkg zselatin
-
2.5 dl víz
-
2.5 dl gyümölcskonzervlé
Elkészítés
Piskótához
- A piskótalaphoz a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
- 27×27 cm-es keretben megsütjük.
- A krémhez a pudingport kevés vízzel kikeverjük, a többi vizet 10 dkg cukorral felforraljuk, majd megfőzzük benne a pudingot.
- Közben a többi cukorral a tojásfehérjét habbá verjük, majd a forró pudinggal jól összekeverjük.
- Ezzel a meleg krémmel töltjük meg a felvágott piskótalapot, amit visszahelyeztünk a keretbe. A tetejére is krémet kenünk, mert erre tesszük majd a gyümölcsöket.
- A zselatint beáztatjuk, majd felfőzzük a folyadékkal. Amíg hűl, rászeleteljük a gyümölcsöket a süti tetejére, és 1-2 órára hűtőbe tehetjük. Ha nincs keretünk, akkor hamarabb köt meg a zselatin a tetején ráöntéskor.
- A zselatint óvatosan ráöntjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27×27
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2176
- Feltöltés dátuma: 2013. október 19.
Ajánló
Ha nincs ekkora keretünk, akkor a sütit körbetekerjük többször meghajtott alufóliával, és a zselatint bentről, a süti közepe felől öntjük nagyon óvatosan kifelé, a süti széle felé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Nyáron friss gyümölcsből, télen pedig konzervgyümölcsből készítem.