r
Nosalty Logó

Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5540 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1111 g
  • Cukor
    745 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 5540 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótalaphoz a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  2. 27×27 cm-es keretben megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport kevés vízzel kikeverjük, a többi vizet 10 dkg cukorral felforraljuk, majd megfőzzük benne a pudingot.
  4. Közben a többi cukorral a tojásfehérjét habbá verjük, majd a forró pudinggal jól összekeverjük.
  5. Ezzel a meleg krémmel töltjük meg a felvágott piskótalapot, amit visszahelyeztünk a keretbe. A tetejére is krémet kenünk, mert erre tesszük majd a gyümölcsöket.
  6. A zselatint beáztatjuk, majd felfőzzük a folyadékkal. Amíg hűl, rászeleteljük a gyümölcsöket a süti tetejére, és 1-2 órára hűtőbe tehetjük. Ha nincs keretünk, akkor hamarabb köt meg a zselatin a tetején ráöntéskor.
  7. A zselatint óvatosan ráöntjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27×27
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2176
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Ajánló

Ha nincs ekkora keretünk, akkor a sütit körbetekerjük többször meghajtott alufóliával, és a zselatint bentről, a süti közepe felől öntjük nagyon óvatosan kifelé, a süti széle felé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös krémes Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Nyáron friss gyümölcsből, télen pedig konzervgyümölcsből készítem.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...