r
Nosalty Logó

Gyümölcsös halmok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Gyümölcsös halmok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 4705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 462 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kézimixerrel habosra kavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább kavarjuk, míg egy homogén massza lesz, majd hozzákeverjük egyenként a tojássárgákat.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a citromlével együtt 2 adagban a tojásos-vajas masszához keverjük. Legvégül hozzákeverjük a mandulát, a mazsolát és a citromhéjat.
  4. A tésztából 2 tk segítségével halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. A gyümölcsös halmokat a sütőpapírral együtt egy rácsra húzzuk, megszórjuk porcukorral, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7650
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, omlós aprósütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...