r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér tönkölybúzából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcskenyér tönkölybúzából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 3786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    235.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3758.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    1852 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 3786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát, a mandulát és a papayát egy tálba tesszük. Megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 ek liszttel. Ez azért fontos, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  4. Egy tálban összekeverjük a vajat a juharsziruppal (én 3 ek raktam bele), majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
  5. A tojásos keverékhez óvatosan hozzákeverjük a lisztes, sütőporos keveréket.
  6. A végén adagolva belekeverjük az aszalt gyümölcsöket és a rumot. Hosszúkás, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  7. 30-40 percig sütjük, a sütés végén tűpróbát végzünk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és hozzátesszük a vajat.
  9. A sütit leöntjük csokival, dióval díszítjük és betesszük a hűtőbe. Ha megdermedt már fogyaszthatjuk is, de néhány nap elteltével még finomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6448
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Ajánló

Zárt dobozban tárolva sokáig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámmal minden karácsonykor gyümölcskenyeret készítünk. Egy régi receptünket alakítottam át egészségesebbre. Így sokkal finomabb is!

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...