r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér sok gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Gyümölcskenyér sok gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3751 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    730 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    1328 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 3359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancs és citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, keverőgépbe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, tejfölt, liszttel elkevert sütőport, és homogén masszává keverjük.
  3. Az aszalt gyümölcsöket nagyobb, egyforma darabokra vágjuk.
  4. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, szeleteljük, majd az aszalt gyümölcsök méretéhez igazítva felaprítjuk.
  5. A diót kézzel nagyobb darabokra törjük, az almával és aszalt gyümölcsökkel együtt a tésztába forgatjuk, teflonozott őzgerincformába öntjük, odaütögetjük, hogy egyenletesen terüljön el.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30 x 12
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 67496
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcskenyér sok gyümölccsel
Évi néni 1830 recept

Ezt a süteményt is Hálaadásnapra sütöttem, és megleptem vele kollégáimat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...