Gyros tál Mimóza-Mimikétől
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
200g sertéscomb364 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
Hozzávalók a gyros tálhoz
-
450g édesburgonya279 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
75g uborka11 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g ketchup4 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Hozzávalók a tartármártáshoz
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
Hozzávalók a gyros tálhoz
-
1800g édesburgonya1115 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
300g uborka44 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
4g só0 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Hozzávalók a tartármártáshoz
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
18.8g sertéscomb34 kcal
-
18 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
4.7g víz0 kcal
Hozzávalók a gyros tálhoz
-
42.3g édesburgonya26 kcal
-
8.5g paradicsom2 kcal
-
4.7g paprika1 kcal
-
7.1g uborka1 kcal
-
2.1g lilahagyma1 kcal
-
2.1g fehér hagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.4g ketchup0 kcal
-
9 kcal
Hozzávalók a tartármártáshoz
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2986.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 1873 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 710.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2425 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 28119 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 2768 micro
-
Lut-zea 280 micro
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.8 g
Zsír
-
Összesen 270.5 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 634 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11947.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 865 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 624 mg
-
Foszfor 2749 mg
-
Nátrium 7491 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 335 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2842 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9701 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 821 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 521 micro
-
β-karotin 112477 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 11073 micro
-
Lut-zea 1118 micro
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 2646 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 260 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
Hozzávalók a húshoz
-
80 dkg sertéscomb
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
1 tk bors
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet fűszerpaprika
Hozzávalók a gyros tálhoz
-
2 nagy db paradicsom
-
2 db paprika
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 közepes db fehér hagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 ek ketchup
Hozzávalók a tartármártáshoz
Elkészítés
Hozzávalók a húshoz
- A disznócombot felkockázzuk, majd teflon serpenyőben, forró olajon hirtelen fehéredésig sütjük. Mikor kifehéredett sózzuk, hozzáadjuk a paprikaport és a fahéjat, majd felengedjük vízzel, és másfél órán át takarék lángon fedő alatt pároljuk. Ha kell, olykor-olykor pótoljuk a vizet.
- Ha megpuhult a hús, vegyük nagy lángra a tűzhelyet, várjuk meg, míg elpárolog a maradék víz, és pirítsuk le a húst.
- A legvégén, pirítás közben hintsük meg borssal. (Pároláskor is borsozhatjuk a húst, csak így adja ki a a legjobban a bors azt, amit várunk tőle :)
Hozzávalók a gyros tálhoz
- A krumplit kisütjük olajban. Lecsepegtetjük, sózzuk vagy bolti fűszerkeverékkel is ízesíthetjük. A zöldségeket felszeleteljük, a hagymákat apróra vágjuk.
- Lapos tányérokat veszünk elő, mindre rakunk egy adag krumplit, majd a felszeletelt zöldségekkel "kidíszítjük". Megszórjuk az aprított hagymával, majd a tetejére a pirított húst rakunk.
- Ha kész, meglocsoljuk tartármártással és egy pici ketchuppal, ízlés szerint sajtot is szórhatunk a tetejére. Jó étvágyat! :)
Hozzávalók a tartármártáshoz
- Egy nagy pohár tejfölt kiöntünk egy tálkába. Hozzáadjuk a mustárt, majonézt, sót, borsot, cukrot, majd jól elkavarjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1768
- Feltöltés dátuma: 2014. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
:) Hát igen... Gyros tál. Sokszor megkísértett minket nyáron ez a "zugevős" étel. Mit ne mondjak, a kedvencünk, és nem csak a nyáron kapható friss zöldségek végett. Egyszerűen kiegyeztünk azon, hogy ez az étel mindig finomabb, mint ahogy kinéz, és tényleg. Minden héten tartottunk a szezonban Gyros napot, nem tudtuk megunni, bár igaz sokszor a nagybátyját hívtuk meg helyette ebédre (Gyros kifliben), akit persze ugyanúgy szeretünk. :) Két indokot szeretnék felhozni arra, hogy miért mi magunk csináljuk meg otthon ezt az ételt. Figyelem, tapasztalat! Először is eleve mindenből annyit rak rá az ember a maga táljára, amennyit akar, saját szája íze szerint és később is ehet még belőle (...mert meg fogja kívánni úgyis mindenki biztosan még egyszer a nap folyamán). Másodszor, megkérlek Titeket, csukjátok be a szemeteket, és képzeljétek el a következő szituációt, ami csak otthon kivitelezhető: Az ember leül a tányérja elé, és a Jó étvágyat után megbosszuljuk az ételen az éhségünket. Hang már nincs, kóla bekészítve, csak az evés hangja és gyorsasága az, ami a Gyros ízére utalhat. Majd mikor már mindenki nyakig tartárral van leöntve, s miközben rájövünk, felesleges most, majd a végén megtörölközünk, kiül egy kajla vigyor a szánkra, s végre hátradőlhetünk, gondolva, hogy "huh, na ez jó volt".. :) Jó étvágyat!