r
Nosalty Logó

Gyros tál Mimóza-Mimikétől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mimóza-Mimike
Gyros tál Mimóza-Mimikétől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gyros tálhoz

Hozzávalók a tartármártáshoz

1129
Kalória
49.2g
Fehérje
83.8g
Szénhidrátok
67.6g
Zsír
710.5g
Víz
158.5g
Koleszterin
12.7g
Rost
25.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gyros tálhoz

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gyros tálhoz

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 4519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gyros tálhoz

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2986.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    710.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    28119 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2768 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11947.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    2749 mg
  • Nátrium
    7491 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2842 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9701 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    521 micro
  • β-karotin
    112477 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    11073 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 4519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2646 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a húshoz

  1. A disznócombot felkockázzuk, majd teflon serpenyőben, forró olajon hirtelen fehéredésig sütjük. Mikor kifehéredett sózzuk, hozzáadjuk a paprikaport és a fahéjat, majd felengedjük vízzel, és másfél órán át takarék lángon fedő alatt pároljuk. Ha kell, olykor-olykor pótoljuk a vizet.
  2. Ha megpuhult a hús, vegyük nagy lángra a tűzhelyet, várjuk meg, míg elpárolog a maradék víz, és pirítsuk le a húst.
  3. A legvégén, pirítás közben hintsük meg borssal. (Pároláskor is borsozhatjuk a húst, csak így adja ki a a legjobban a bors azt, amit várunk tőle :)

Hozzávalók a gyros tálhoz

  1. A krumplit kisütjük olajban. Lecsepegtetjük, sózzuk vagy bolti fűszerkeverékkel is ízesíthetjük. A zöldségeket felszeleteljük, a hagymákat apróra vágjuk.
  2. Lapos tányérokat veszünk elő, mindre rakunk egy adag krumplit, majd a felszeletelt zöldségekkel "kidíszítjük". Megszórjuk az aprított hagymával, majd a tetejére a pirított húst rakunk.
  3. Ha kész, meglocsoljuk tartármártással és egy pici ketchuppal, ízlés szerint sajtot is szórhatunk a tetejére. Jó étvágyat! :)

Hozzávalók a tartármártáshoz

  1. Egy nagy pohár tejfölt kiöntünk egy tálkába. Hozzáadjuk a mustárt, majonézt, sót, borsot, cukrot, majd jól elkavarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

:) Hát igen... Gyros tál. Sokszor megkísértett minket nyáron ez a "zugevős" étel. Mit ne mondjak, a kedvencünk, és nem csak a nyáron kapható friss zöldségek végett. Egyszerűen kiegyeztünk azon, hogy ez az étel mindig finomabb, mint ahogy kinéz, és tényleg. Minden héten tartottunk a szezonban Gyros napot, nem tudtuk megunni, bár igaz sokszor a nagybátyját hívtuk meg helyette ebédre (Gyros kifliben), akit persze ugyanúgy szeretünk. :) Két indokot szeretnék felhozni arra, hogy miért mi magunk csináljuk meg otthon ezt az ételt. Figyelem, tapasztalat! Először is eleve mindenből annyit rak rá az ember a maga táljára, amennyit akar, saját szája íze szerint és később is ehet még belőle (...mert meg fogja kívánni úgyis mindenki biztosan még egyszer a nap folyamán). Másodszor, megkérlek Titeket, csukjátok be a szemeteket, és képzeljétek el a következő szituációt, ami csak otthon kivitelezhető: Az ember leül a tányérja elé, és a Jó étvágyat után megbosszuljuk az ételen az éhségünket. Hang már nincs, kóla bekészítve, csak az evés hangja és gyorsasága az, ami a Gyros ízére utalhat. Majd mikor már mindenki nyakig tartárral van leöntve, s miközben rájövünk, felesleges most, majd a végén megtörölközünk, kiül egy kajla vigyor a szánkra, s végre hátradőlhetünk, gondolva, hogy "huh, na ez jó volt"..  :) Jó étvágyat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!