Gyros ízesítésű darált hús-steak ouzós tejszínmártásban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
63g darált marhahús89 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g pálinka18 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
2g metélőhagyma0 kcal
Összesen
558
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
16g pálinka37 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
3g metélőhagyma1 kcal
Összesen
1119
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
14.7g vöröshagyma5 kcal
-
20.5g darált marhahús29 kcal
-
20.5g darált sertéshús37 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
16.4g főzőtejszín21 kcal
-
2.6g pálinka6 kcal
-
8.2g sajt29 kcal
-
0.5g metélőhagyma0 kcal
Összesen
181
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1176 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 203.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
558
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2352 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 967 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 407.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 429 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
1119
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
125 g darált marhahús
-
125 g darált sertéshús
-
1 db tojás
-
1 ek zsemlemorzsa
-
1 teáskanál gyros fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
100 ml főzőtejszín
-
1 ek metélőhagyma
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A kétféle darált húst a tojással, zsemlemorzsával és a hagyma felével jól összegyúrjuk. A fűszerkeverékkel, sóval és borssal ízesítjük.
- A masszából 2 gombócot formázunk, majd jól ellapítjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a húst oldalanként 3-3 percig sütjük, kivesszük, egy tűzálló formába tesszük, és melegen tartjuk.
- A vajat a serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és további 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és 100 ml vízzel. Felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük. Sóval, borssal és az ouzoval ízesítjük.
- A mártást a húsra öntjük, rátesszük a sajtot. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 5-10 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
- Megszórjuk a gyűrűkre vágott metélőhagymával, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1250
- Feltöltés dátuma: 2015. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss lepénykenyérrel.