r
Nosalty Logó

Gyors vajas-parmezános csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Gyors vajas-parmezános csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    500 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2115 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2946 micro
Összesen 504 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    999 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4230 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5892 micro
Összesen 1009 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy teflon serpenyőben kissé megfuttatjuk a vajat.
  2. A csirkemelleket /fontos, hogy vékony legyen!/ megsózzuk és megszórjuk a reszelt sajttal és mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük.
  3. Mielőtt kiszednénk a villával kissé megmozgatjuk a húst, hogy a kósza sajtforgácsok is rátapadjanak.
  4. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyon apróra feldaraboljuk, és összekeverjük az olívaolajjal, tálalásnál kis halmokban a húsra kanalazzuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13561
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

A csirkemell frissen, forrón kisülve a legfinomabb, ezért gyakran csak előkészítem a szeletkéket, és csak fogyasztás előtt sütöm meg. Parmezán helyett használhatunk "Grated Cheese" néven kapható szárított és reszelt sajtot is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...