r
Nosalty Logó

Gyors omlós szilvás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyors omlós szilvás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 869 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 869 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1766 micro
  • β-crypt
    278 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 3476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, beledaraboljuk a vajat.
  2. Beleütjük a tojást, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk, mert ez a tészta a hideget szereti.
  3. Kis időre hideg helyen pihentetjük. Addig megszórjuk a szilvát kb. cukorral és fahéjjal. (Természetesen a szilvát kimagvaljuk előtte). Kivajazzuk, lisztezzük a tepsit.
  4. A pihentetés után a tészta 3/4 részét kinyújtjuk a tepsi méretének megfelelően. Erre halmozzuk a szilvákat "fejjel lefelé", majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráterítjük.
  5. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, majd sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 63526
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Ajánló

Kezdőknek is bátran ajánlom, mert pofonegyszerű...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy villámgyorsan elkészíthető "alig tésztás", sok gyümölcsös süti... Imádom, amikor a szilva levet ereszt, és a cukorral együtt "megzselésedik", ami egy kicsit kifolyik a  szélén, ugyanakkor ha kihűlt, a tésztával együtt szelhető. Hmmm...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...