r
Nosalty Logó

Gyors krémes leveles tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rumiszivi
Gyors krémes leveles tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A krémeshez

A habhoz

Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A krémeshez

A habhoz

Összesen 4927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A krémeshez

A habhoz

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    321.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A krémeshez

A habhoz

Elkészítés

A krémeshez

  1. A leveles tésztát kettéosztjuk, majd külön-külön vékonyra kisodorjuk, megböködjük villával, és forró sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A pudingot az ízesített, édes tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A margarint mixerrel összekeverjük a kihűlt pudinggal.
  4. A pudingos krémet rásimítjuk az egyik leveles tésztára.
  5. A tejszínhabpótló porból, az édesítőszerből és a tejből kemény habot verünk.
  6. A kész habot rásimítjuk a pudingos töltelékre, majd a másik, felkockázott leveles tésztát szépen rárakjuk a habra.
  7. Pár órára hideg helyre tesszük, majd porcukorral leszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24991
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Sok finom süteménnyel neveztek be a versenyre, ez adta az ötletet, hogy így készítsek krémest. Nem kell megijedni, benevezni a versenyre nem akarok!! :D A fiam miatt édesítővel készítettem (ő porcukor nélküli krémest kapott), de természetesen el lehet készíteni rendes cukorral is.

Hozzávalók

A krémeshez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...