Könnyed fordított almatorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
Almaragu
Tészta
-
33g cukor129 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
28 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g porcukor39 kcal
Összesen
861
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
Almaragu
Tészta
-
200g cukor774 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
167 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g porcukor232 kcal
Összesen
5173
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
Almaragu
Tészta
-
9.3g cukor36 kcal
-
16.2g finomliszt59 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
15.3g tojás19 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
Összesen
239
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.3 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
861
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 182.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2191.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 835.6 g
-
Cukor 530 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 936.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 66 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 925 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1734 micro
Összesen
5173
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Almaragu
Tészta
-
200 g cukor
-
350 g finomliszt
-
150 g napraforgó olaj
-
6 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Almaragu
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és felnegyedeljük.
- Egy nagyobb serpenyőben a mézet (vagy a cukrot egy kevés vízzel) közepes hőmérsékleten elkezdjük karamellizálni addig, amíg be nem sűrűsödik, és sűrű karamellállaga lesz.
- Ekkor belehelyezzük az almadarabokat, és 6-8 percig pároljuk, hogy az alma kissé megpuhuljon. Fűszerezzük fahéjjal és locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon be. Miután ezzel megvagyunk, félretesszük hűlni.
Tészta
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 22 cm-es tortaforma oldalát olajjal kikenjük, liszttel körbeszórjuk, majd a hűtőbe tesszük. A sütőpapírt azért nem javasoljuk, mert beleragadhat a szirupos alma.
- A tojásokat cukorral habosra (fehéredésig, kb. 10-15 percig) verjük, majd folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban hozzáadjuk az olajat. Ezután mehet bele a vaníliaaroma, citromhéj, a fahéj és a baracklekvár.
- Ehhez a keverékhez hozzászitáljuk a lisztet, amit előzőleg a szódabikarbónával összekevertünk. Majd az egészet összefogatjuk óvatos, de határozott mozdulatokkal, lehetőleg egy irányban. Figyeljünk arra, hogy ne törjük össze a tojásos habot! Érdemes gumispatulával dolgozni.
- A tortaforma aljába ízlésesen és egyenletesen elhelyezzük az almadarabokat és rácsorgatjuk a maradék szirupot, majd erre halmozzuk a tésztát. Kicsit lekocogtatjuk az egészet, majd légkeveréses sütőben 170 C fokon 30-40 percig sütjük.
- Amikor elkészült, óvatosan és még melegen (!) fordítsuk rá fejjel lefelé egy tortatálra, és vegyük le róla a formát. Ha ezzel hűlésig várnánk, a ragacsos alja valószínűleg megszilárdulna, és az egész beleragadna a formában.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 3636
- Feltöltés dátuma: 2022. november 08.
Receptkategóriák
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Nem tudtok mit kezdeni a már fonnyadásnak indult almákkal? Akkor hát itt ez az egyszerű, könnyed és isteni almatorta, ami egy kiadós leves után akár második fogásnak is tökéletes. Pénztárca- és energiabarát recept, szóval mindenki kedvelni fogja a családban. Ha van otthon egy kevés dió, azt is csempészhettek a tésztába, attól csak még gazdagabb lesz az íze és az állaga. Vaníliafagylattal vagy sodóval tálalva pedig egy nagyon extra desszertet kaphatunk.