r
Nosalty Logó

Könnyed fordított almatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Könnyed fordított almatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almaragu

Tészta

Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almaragu

Tészta

Összesen 5173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Almaragu

Tészta

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2191.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.6 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 5173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Almaragu

Tészta

Elkészítés

Almaragu

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és felnegyedeljük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben a mézet (vagy a cukrot egy kevés vízzel) közepes hőmérsékleten elkezdjük karamellizálni addig, amíg be nem sűrűsödik, és sűrű karamellállaga lesz.
  3. Ekkor belehelyezzük az almadarabokat, és 6-8 percig pároljuk, hogy az alma kissé megpuhuljon. Fűszerezzük fahéjjal és locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon be. Miután ezzel megvagyunk, félretesszük hűlni.

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 22 cm-es tortaforma oldalát olajjal kikenjük, liszttel körbeszórjuk, majd a hűtőbe tesszük. A sütőpapírt azért nem javasoljuk, mert beleragadhat a szirupos alma.
  2. A tojásokat cukorral habosra (fehéredésig, kb. 10-15 percig) verjük, majd folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban hozzáadjuk az olajat. Ezután mehet bele a vaníliaaroma, citromhéj, a fahéj és a baracklekvár.
  3. Ehhez a keverékhez hozzászitáljuk a lisztet, amit előzőleg a szódabikarbónával összekevertünk. Majd az egészet összefogatjuk óvatos, de határozott mozdulatokkal, lehetőleg egy irányban. Figyeljünk arra, hogy ne törjük össze a tojásos habot! Érdemes gumispatulával dolgozni.
  4. A tortaforma aljába ízlésesen és egyenletesen elhelyezzük az almadarabokat és rácsorgatjuk a maradék szirupot, majd erre halmozzuk a tésztát. Kicsit lekocogtatjuk az egészet, majd légkeveréses sütőben 170 C fokon 30-40 percig sütjük.
  5. Amikor elkészült, óvatosan és még melegen (!) fordítsuk rá fejjel lefelé egy tortatálra, és vegyük le róla a formát. Ha ezzel hűlésig várnánk, a ragacsos alja valószínűleg megszilárdulna, és az egész beleragadna a formában.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 3636
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 08.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
Könnyed fordított almatorta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Nem tudtok mit kezdeni a már fonnyadásnak indult almákkal? Akkor hát itt ez az egyszerű, könnyed és isteni almatorta, ami egy kiadós leves után akár második fogásnak is tökéletes. Pénztárca- és energiabarát recept, szóval mindenki kedvelni fogja a családban. Ha van otthon egy kevés dió, azt is csempészhettek a tésztába, attól csak még gazdagabb lesz az íze és az állaga. Vaníliafagylattal vagy sodóval tálalva pedig egy nagyon extra desszertet kaphatunk.

Hozzávalók

Almaragu

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...