Gyors - finom rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Belvedere
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
35g virsli94 kcal
-
50g lecsókolbász126 kcal
-
21g bacon84 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
666
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
140g virsli377 kcal
-
200g lecsókolbász504 kcal
-
85g bacon334 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2666
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
30.9g burgonya18 kcal
-
8.6g virsli23 kcal
-
12.4g lecsókolbász31 kcal
-
5.3g bacon21 kcal
-
13.6g tojás17 kcal
-
21.6g tejföl43 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
6.2g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
164
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1603 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 954 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 237.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
666
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 208.6 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6411.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1005 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1258 mg
-
Nátrium 3814 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 949.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 959 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 947 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1023 micro
Összesen
2666
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
140 g virsli
-
20 dkg lecsókolbász
-
5 szelet bacon
-
4 db tojás
-
350 g tejföl
-
1 ek vaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit hámozzuk és karikára vágjuk, majd sós, forró vízben ázni hagyjuk.
- A tojásokat feltesszük főni sós vízben.
- Karikára vágjuk a lecsókolbászt és a virslit, a szalonnát.
- Sütőalkalmatosságunkat alufóliával kibéleljük (vagy ki hogyan szokta).
- A krumpliról leöntjük a vizet, kicsit megdögönyözzük konyharuhával, hogy felitassuk. (Úgy számoljunk a karikákkal, hogy legalulra és legfelülre nagyobbak kellenek.) El kezdhetjük rakni az alsó réteget. Kicsit sózzuk, majd a következő szintre egyformán kerüljön tojás, lecsókolbász és virsli. Következőleg ismét krumpli kerül, amit haloványan, de sózunk, majd ismét egy tojás-lecsókolbász-virsli szint. Ha nem fér több szint a sütőedénybe, akkor erre a szintre kevés szalonnát is tegyünk, majd alaposan fedjük be az egészet krumplival. Enyhén sózzuk ezt a szintet is, majd szépen rakjuk ki szalonnadarabokkal.
- A vajat felhevítjük egy nyeles lábasban (mert önteni fogjuk a tartalmát), majd kevés liszttel sűrítjük. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk és felfőzzük. A tűzről levéve kevergetjük, majd belekerülhet a fokhagymasó, a szerecsendió és 1 pohár kistejföl. Jól elkeverjük, hogy a tejföl teljesen egynemű legyen a mártással, és nyakon öntjük a rakott krumplit. (Nem cél, hogy a mártás csak a tetején maradjon meg, sőt, ha segítünk lejjebb folyni neki, annál jobb!)
- Aufóliával lefedve 1 órán át sütjük 180 fokon, a sütő közepén. (Nekem úgy vált be ez a légkeveréses sütő, hogy 1 óra múlva még 20 percig alufólia nélkül sütöm, és utána kapcsolom légkeverésre, hogy színt kapjon. A régi gázos sütővel másfél órán át sütöttem alufóliával, közepes és kis láng között, alufólia nélkül pedig úgy negyed órát.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 100000 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 29591
- Feltöltés dátuma: 2011. október 24.
Ajánló
Csemeguborkával a legjobb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Belvedere
23 recept
Olyan napokra ajánlom ezt az ételt, amikor tartalmas ebédet vagy vacsorát kell adni a családnak, de mi már kora reggel tudjuk, hogy maximum fél óránk lesz az előkészítésre. Ez a recept ilyenkor jól jön, mert összeszórni nem egy nagy dolog a rakott krumplit, így, hogy a krumplit nem kell főzni és hámozni meg pláne. A többi a sütő dolga... :) Éppen ma volt egy ilyen rázósabb napom, két ügy között bevágtam a sütőbe, mire hazaértünk, már kellemes illat várt minket, és rá fél órára meleg vacsorát tudtam az asztalra tenni.