r
Nosalty Logó

Gyors - finom rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Belvedere
Gyors - finom rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6411.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    3814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 2666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk és karikára vágjuk, majd sós, forró vízben ázni hagyjuk.
  2. A tojásokat feltesszük főni sós vízben.
  3. Karikára vágjuk a lecsókolbászt és a virslit, a szalonnát.
  4. Sütőalkalmatosságunkat alufóliával kibéleljük (vagy ki hogyan szokta).
  5. A krumpliról leöntjük a vizet, kicsit megdögönyözzük konyharuhával, hogy felitassuk. (Úgy számoljunk a karikákkal, hogy legalulra és legfelülre nagyobbak kellenek.) El kezdhetjük rakni az alsó réteget. Kicsit sózzuk, majd a következő szintre egyformán kerüljön tojás, lecsókolbász és virsli. Következőleg ismét krumpli kerül, amit haloványan, de sózunk, majd ismét egy tojás-lecsókolbász-virsli szint. Ha nem fér több szint a sütőedénybe, akkor erre a szintre kevés szalonnát is tegyünk, majd alaposan fedjük be az egészet krumplival. Enyhén sózzuk ezt a szintet is, majd szépen rakjuk ki szalonnadarabokkal.
  6. A vajat felhevítjük egy nyeles lábasban (mert önteni fogjuk a tartalmát), majd kevés liszttel sűrítjük. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk és felfőzzük. A tűzről levéve kevergetjük, majd belekerülhet a fokhagymasó, a szerecsendió és 1 pohár kistejföl. Jól elkeverjük, hogy a tejföl teljesen egynemű legyen a mártással, és nyakon öntjük a rakott krumplit. (Nem cél, hogy a mártás csak a tetején maradjon meg, sőt, ha segítünk lejjebb folyni neki, annál jobb!)
  7. Aufóliával lefedve 1 órán át sütjük 180 fokon, a sütő közepén. (Nekem úgy vált be ez a légkeveréses sütő, hogy 1 óra múlva még 20 percig alufólia nélkül sütöm, és utána kapcsolom légkeverésre, hogy színt kapjon. A régi gázos sütővel másfél órán át sütöttem alufóliával, közepes és kis láng között, alufólia nélkül pedig úgy negyed órát.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 100000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 29591
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Csemeguborkával a legjobb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Belvedere 23 recept

Olyan napokra ajánlom ezt az ételt, amikor tartalmas ebédet vagy vacsorát kell adni a családnak, de mi már kora reggel tudjuk, hogy maximum fél óránk lesz az előkészítésre. Ez a recept ilyenkor jól jön, mert összeszórni nem egy nagy dolog a rakott krumplit, így, hogy a krumplit nem kell főzni és hámozni meg pláne. A többi a sütő dolga... :) Éppen ma volt egy ilyen rázósabb napom, két ügy között bevágtam a sütőbe, mire hazaértünk, már kellemes illat várt minket, és rá fél órára meleg vacsorát tudtam az asztalra tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...