Gyöngyhagyma télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g gyöngyhagyma182 kcal
-
10g befőtt tartósító38 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
322
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g gyöngyhagyma728 kcal
-
40g befőtt tartósító154 kcal
-
100g ecet18 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
1287
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
89.3g gyöngyhagyma33 kcal
-
1.8g befőtt tartósító7 kcal
-
4.5g ecet1 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
Összesen
58
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 429.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
322
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1300.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308.4 g
-
Cukor 215 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1716.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
1287
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyöngyhagymát megtisztítjuk, jól megmossuk.
- A savanyúság tartósítót az utasítás szerint elkészítjük.
- A befőttes üvegeket kiforrázzuk, és beletöltjük a hagymát.
- A felforralt levet ízesítjük (ecet, cukor), és az üvegekre töltjük.
- Forrón lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 61460
- Feltöltés dátuma: 2010. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A gyöngyhagyma az egyik legkedvesebb elrakott savanyúságok közé tartozik nálunk. Ne várjuk meg, hogy nagyra nőjőn: minél apróbb, annál finomabb! Igaz, megtisztítani "rabszolgamunka". Egy vasárnapi ebédkor, mikor egy üveget kibontunk és el is fogy, a megelégedett arcokat látva az ember már el is felejti, mennyit kellett vele fáradozni. Nem szeretnék mennyiségeket megadni, mert én a megpucolt hagymát beletöltöm az üvegekbe, és ahány üveg tele lesz, ahhoz lehet viszonyítani a savanyúság levet. Tapasztalataim szerint a Knorr Savanyúság tartósító nagyon jól van fűszerezve, és kellemes íze van. A savanyúságát pedig tetszés szerint alakíthatja mindenki a saját szája íze szerint.