Gyömbérzselé citrusokkal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
488
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1945
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.9 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 275.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 289 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
488
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 821.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.7 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1103.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 651 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 1155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
1945
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Két narancsot folyó víz alatt alaposan megsikálunk. Ezt követően burgonyahámozóval két narancs héját lehámozzuk úgy, hogy a fehér része lehetőleg ne maradjon rajta. Kb. 20 g-ot ebből kimérünk, és kis csíkokra felszeleteljük, félretesszük. A gyömbért meghámozzuk, felkockázzuk, félretesszük.
- A narancsok és citromok levét kinyomjuk úgy, hogy kb. 350 ml narancs- és 200 ml citromlevünk legyen.
- A narancslevet, a citromlevet, 200 ml vizet, a citromsavat, a gyömbért és a narancsdarabokat egy főzőedénybe tesszük. A kimért cukorból két evőkanálnyit a zseléfixhez keverünk, és beleöntjük a gyümölcslé keverékbe. Keverés közben magas hőfokon felforraljuk. Ha már zubog, hozzáadjuk a maradék cukrot és felforraljuk. Forrástól számított kb. fél percig hagyjuk forrni.
- Szükség esetén eltávolítjuk a habot (nagyon minimális van rajta, de akinek nem tetszik, leszedheti). Az előkészített üvegeket (kb. 4 a képen látható üveg telik meg), megtöltjük, celofánnal lefedjük a tetejét és a csavaros kupakkal lezárjuk.
- Amíg hűl, fejtetőre fordítjuk kb. 10 percre, majd ismét megfordítjuk. Ezt kb. 15 percenként ismételgetjük. Így a gyömbér- és narancshéj darabok nem maradnak egyben a tetején, hanem egyenletesen oszlanak el.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 17684
- Feltöltés dátuma: 2013. december 23.
Ajánló
A gyömbér kicsit csípős, ezért aki nem szereti, ne tegyen bele! Az üvegek tetejét papírral és szalaggal díszíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
Már többször elkészítettem ezt a lekvárkülönlegességet, idén ajándékba is adtunk belőle. Nagyon finom, citromos ízű és a gyömbérdarabok benne igazán érdekessé teszik. Pirítósra kenve remek reggeli egy kávé mellé :-)