r
Nosalty Logó

Gyömbéres szív

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres szív
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3067.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    2036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, a sót, a gyömbért, a kandírozott gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a borsot.
  2. Egy nagyobb tálban robotgéppel habosra keverjük a vajat (berakom a mikróba, és folyékonyra olvasztom), majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, és simára keverjük. Beletesszük a tojást és a vaníliát. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, hozzáöntjük a lisztes keveréket (és elégedett mosollyal tűrjük, ahogy szétfújja a lisztet), addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. (Vagy a robotgép ki nem gyullad, szóval ezt inkább kézzel érdemes befejezni.)
  3. A tésztát berakjuk a hűtőbe állni (min. 2 óra). Az eredeti recept szerint 2 db 35 cm hosszú 3 cm átmérőjű hengert csinálunk. Ezt két réteg folpakban a hűtőbe tesszük. Majd ezt szeleteljük 0,5 cm-s vastagságra. Hát nekem ez nem jött be, mert sokszor megugrott a kés a kandírozott gyömbér darabokon, és szétesett a szelet. Az meg, hogy nyomorék alakú egy dolog.
  4. Szóval kinyújtjuk, és szíveket szaggatunk belőle.
  5. Sütőt 180°-ra előmelegítjük.
  6. A műalkotásokat kellően távol tesszük egymástól (recept szerint 4 cm), kb. 20-24 darab fér el egy tepsiben. 11 percig sütjük. Illetve amíg aranybarnára nem pirul. Eszünkbe ne jusson a sütő aljára tenni, hogy 3 adag is beférjen, mert a legalsó eléggé megég. (Mert persze nekem eszembe jutott, és nagyon örültem magamnak, hogy de csuda hamar kész lesz. Mondjuk így is volt, és a kutyának ízlett, nekünk kevésbé.)
  7. A receptben írt miután kihűlt “ropogósabb lesz”-et, úgy kell érteni, hogy nagyon kemény lesz, ha nem rakjuk be egy dobozba almával. Amíg meleg, jó puha, de aztán percek alatt irtó keménnyé válik. 80 db lesz belőle. A tészta remekül eláll pár napig a hűtőben, szóval eleve dupláztam az adagot (az még elfér a tálakban). Amúgy készen 2 hétig eláll légmentesen zárható dobozban.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1859
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük! Remek reggeli kávéhoz, vagy csak várakozás közben, míg elkészül a vacsi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...