r
Nosalty Logó

Gyömbéres marhahúsos rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gyömbéres marhahúsos rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 409 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3,5 dl vizet forralunk. Csak 3 dl forró vízre van szükség, a többi elpárologhat.
  2. A rizst megmossuk, majd 3 dl lobogó vízbe öntjük. Megkeverjük, majd 10 perc alatt közepes-alacsony lángon kifőzzük. Ennyi idő alatt felszívja a vizet és megpuhul. 5 percig állni hagyjuk lefedve.
  3. Közben megtisztítjuk és felaprózzuk a hagymát, és egy wokban vagy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk.
  4. A chilit kimagozzuk, apró darabokra vágjuk, és a hagymára szórjuk. Elkeverjük. Együtt pároljuk.
  5. A marhahúst apró darabokra vágjuk, és a chilis hagymára szórjuk. Összekeverjük, és pirítjuk.
  6. A sárgarépát meghámozzuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Legegyszerűbb zöldséghámozóval szeletelni. A marhahúsos hagymához adjuk, és együtt pirítjuk.
  7. A gyömbérbefőtt szeleteket hosszúkás darabokra vágjuk. Félretesszük.
  8. Ha a rizs megfőtt, a marhahúsos hagymával összekeverjük.
  9. A gyömbérbefőtt darabokat is beleforgatjuk.
  10. Két tálon elosztjuk, petrezselyemmel díszíthetjük, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1001
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 17.

Ajánló

A gyömbérbefőtt egyik ízletes felhasználási módja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szeletelt, főtt marhahús beszerzése kicsit körülményes lehet, de ha van maradékunk, apróra vágva az is megfelel. A recept kínai ízekre emlékeztet a gyömbérbefőttel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...