r
Nosalty Logó

Gyömbéres keksz - Gingernuts

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Gyömbéres keksz - Gingernuts
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2932 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a szódabikarbónát egy tálba szitáljuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot.
  3. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást és a mézet, majd jól összekeverjük.
  4. Miután összeállt a tészta, teáskanálnyi darabokat golyókká formálunk, majd ellapogatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Addig sütjük, amígkicsit megbarnul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 30695
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

1996-ban Londonban jártam, és a Trafalgar téri nagy könyvesboltban vásároltam egy süteményes füzetet. http://www.amazon.com/Beautiful-Biscuits-Australian-Womens-Library/dp/0949892106 Ebben szerepelt ez a sütemény, ami nagyon gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...