Gyömbéres csipkelekvár
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g csipkebogyó405 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g csipkebogyó1620 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
2g ecet0 kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
30.8g csipkebogyó50 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
61.5g víz0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 646.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1065 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 5875 micro
-
β-crypt 1208 micro
-
Likopin 17000 micro
-
Lut-zea 5003 micro
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3221.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 1753 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 710 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.2 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 241 mg
VÍZ
-
Összesen 2586.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 4260 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 310 micro
-
β-karotin 23500 micro
-
β-crypt 4830 micro
-
Likopin 68000 micro
-
Lut-zea 20010 micro
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 723 micro
-
β-crypt 149 micro
-
Likopin 2091 micro
-
Lut-zea 615 micro
Hozzávalók
-
25 dkg cukor
Elkészítés
- A csipkét átválogatjuk, megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiszedjük belőle. Párszor átöblítjük.
- Egy nagyobb edénybe rakjuk, és felöntjük vízzel (kb. 2 liter )háromnegyedig, pépessé főzzük.
- Kihűlve átpasszírozzuk, és feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Felforraljuk hirtelen, állandóan kevergetve, majd levesszük, ezt még 2x megismételjük. Állítólag így gyorsabban besűrűsödik. A legvégén belekeverjük a gyömbért.
- Forrón üvegekbe rakjuk, és száraz dunsztba rakjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1142
- Feltöltés dátuma: 2014. október 13.
Ajánló
Én minden egyes szemet megtisztítottam, kimagoztam, és a két végét levágtam. Alaposan átöblítettem, és pár órát hagytam vízben, ami mag még feljött a víz tetejére, leöntöttem, és csak ezután tettem főni vízzel. Így sokkal könnyebb vele dolgozni. A tisztításhoz ajánlom a gumikesztyűt, mert a magokkal vigyázni kell, mert szúrnak. Női nylon zoknit ajánlanak az átszűrésre, erről én lemaradtam, majd jövőre. Hasznos tanácsokhoz jutottam a mimibazar oldalon. Tudom,hogy eléggé babrás a munka vele, de a végeredményért mindenképpen megéri!! Egyszerűen FENSÉGES!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Férjemnek említettem, hogy szeretnék befőzni pár üveg csipkelekvárt. Elment horgászni, és hallal és csipkével meglepett. Viszont ezt legjobb akkor szedni, mikor már megcsípi a dér. Ezek érettek voltak, de még a dér nem csípte meg, ennek ellenére finom lett, egy kicsi gyömbérrel megbolondítottam. Az interneten utánanéztem, és több tanácsot is elolvastam.