r
Nosalty Logó

Gulyásleves 4. -sertéshúsból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dorka
Gulyásleves 4. -sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2014 micro
  • β-karotin
    5293 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4428.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2695 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    10068 micro
  • β-karotin
    26464 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    2848 micro
Összesen 2563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a paradicsomot és a paprikátapró kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
  2. A húsról levágjuk a nagyobb zsírréteget, majd kockára vágjuk.
  3. A hagymát megdinszteljük a zsíron, majd rátesszük a paprikát, paradicsomot.
  4. Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, erőspistával, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.
  5. Majd hozzátesszük a zöldségeket (aburgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
  6. Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 545
  • Tegnapi nézettség: 327
  • 7 napos nézettség: 2934
  • Össznézettség: 707989
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 26.

Ajánló

Galuskával, csipetkével vagy bármilyen levestésztával tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főzési idő a hústól függ, úgyhogy ez változó. De nagyjából 2 óra kell, míg a leves elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...