r
Nosalty Logó

Gulyásleves 4. -sertéshúsból

5,0

1 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dorka
Gulyásleves 4. -sertéshúsból
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

512
Kalória
43.2g
Fehérje
21.5g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
299.3g
Víz
131.7g
Koleszterin
4.5g
Rost
5.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2014 micro
  • β-karotin
    5293 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4428.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1496.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2695 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    10068 micro
  • β-karotin
    26464 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    2848 micro
Összesen 2563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a paradicsomot és a paprikátapró kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
  2. A húsról levágjuk a nagyobb zsírréteget, majd kockára vágjuk.
  3. A hagymát megdinszteljük a zsíron, majd rátesszük a paprikát, paradicsomot.
  4. Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, erőspistával, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.
  5. Majd hozzátesszük a zöldségeket (aburgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
  6. Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

A főzési idő a hústól függ, úgyhogy ez változó. De nagyjából 2 óra kell, míg a leves elkészül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!