r
Nosalty Logó

Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gulyáshoz

A krumpligombóchoz

760
Kalória
64.8g
Fehérje
80.9g
Szénhidrátok
19.9g
Zsír
539.8g
Víz
167.1g
Koleszterin
7.8g
Rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A krumpligombóchoz

Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A krumpligombóchoz

Összesen 3035 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A krumpligombóchoz

Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    539.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1273 micro
  • β-karotin
    3367 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9630 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2959 mg
  • Nátrium
    5347 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    2159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1364 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5093 micro
  • β-karotin
    13470 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1613 micro
Összesen 3035 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    84 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

A gulyáshoz

  1. A zsír felolvasztjuk, és több adagban körbepirítjuk rajta a kockára vágott húst. Szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük vissza húst.
  3. Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát, zúzzuk bele a fokhagymát, és adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, sózzuk-borsozzuk, dobjuk bele a babérlevelet, majd alaposan keverjük el.
  4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje a húst, és kis lángon addig főzzük, amíg majdnem elkészül, de még nem teljesen puha. Közben ha elfőne a víz, folyamatosan pótoljuk.
  5. Adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát és zellert, és addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is teljesen megpuhul.

A krumpligombóchoz

  1. A gombócokhoz sós vízben, héjában főzzük meg a burgonyát.
  2. Pucoljuk meg és törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, egy evőkanál sót és a zöldfűszereket, majd gyúrjuk össze.
  3. Formázzunk belőle a gombócokat, és lobogó, sós vízben főzzük ki őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Bár a gulyást alapvetően levesként, azaz bő lével főzzük és esszük, én most egy pörköltes verziót készítettem, leginkább a gombócok miatt, hogy jól lehessen tunkolni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!