Gulyás zöldfűszeres krumpligombóccal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gulyáshoz
-
68 kcal
-
250g marhanyak320 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g víz0 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
33g zeller12 kcal
A krumpligombóchoz
-
125g burgonya72 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
760
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gulyáshoz
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
1000g marhanyak1280 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
11 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
130g zeller47 kcal
A krumpligombóchoz
-
500g burgonya289 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
3035
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gulyáshoz
-
9 kcal
-
32.6g marhanyak42 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
-
3.3g zöldpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.3g víz0 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
4.2g zeller2 kcal
A krumpligombóchoz
-
16.3g burgonya9 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
100
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2407.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 740 mg
-
Nátrium 1337 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 539.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1273 micro
-
β-karotin 3367 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
760
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 259.4 g
Zsír
-
Összesen 79.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9630 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2959 mg
-
Nátrium 5347 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 2159.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1364 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 852 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 5093 micro
-
β-karotin 13470 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 1613 micro
Összesen
3035
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 440 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 84 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
A gulyáshoz
-
2 ek mangalica zsír
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db zöldpaprika
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
0.5 közepes db zeller
A krumpligombóchoz
-
500 g burgonya
-
250 g finomliszt
-
1 ek só
-
zöldfűszer ízlés szerint
Elkészítés
A gulyáshoz
- A zsír felolvasztjuk, és több adagban körbepirítjuk rajta a kockára vágott húst. Szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük vissza húst.
- Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a pirospaprikát, zúzzuk bele a fokhagymát, és adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, sózzuk-borsozzuk, dobjuk bele a babérlevelet, majd alaposan keverjük el.
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje a húst, és kis lángon addig főzzük, amíg majdnem elkészül, de még nem teljesen puha. Közben ha elfőne a víz, folyamatosan pótoljuk.
- Adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát és zellert, és addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is teljesen megpuhul.
A krumpligombóchoz
- A gombócokhoz sós vízben, héjában főzzük meg a burgonyát.
- Pucoljuk meg és törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, egy evőkanál sót és a zöldfűszereket, majd gyúrjuk össze.
- Formázzunk belőle a gombócokat, és lobogó, sós vízben főzzük ki őket.
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8813
- Feltöltés dátuma: 2018. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Bár a gulyást alapvetően levesként, azaz bő lével főzzük és esszük, én most egy pörköltes verziót készítettem, leginkább a gombócok miatt, hogy jól lehessen tunkolni!