r
Nosalty Logó

Guernsey babtál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Guernsey babtál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5551 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8871.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    984 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    4694 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    2329.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3354 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1916 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13926 micro
  • β-karotin
    33303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 1892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot beáztatjuk legalább egy éjszakán át, de 18 óra is lehet. Minél hosszabb ideig áztatjuk, annál rövidebb a főzési idő és kevésbé fúj fel. Ez a régi, elcsépelt tanács nekem bevált. Cseréljük a bab áztatóvizét legalább egyszer.
  2. A babot leszűrjük, és egy nagy fazékba öntjük.
  3. A hagymát felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát apró darabokra vágjuk, a babhoz adjuk, és összekeverjük.
  4. A marhalábszárcsontot a keverék közepébe helyezzük, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi az összes hozzávalót. Beleszórjuk a kakukkfüvet, zsályát, borsot.
  5. Közepes lángon felforraljuk, majd alacsonyabbra állítjuk a lángot, hogy még mindig lobogjon, de ne forrjon. Így főzzük 3 órán át. Néha keverjük meg!
  6. Kikaparjuk a csontvelőt, és elkeverjük a levesben. A csontot kivesszük a levesből, hozzáadjuk a sót.
  7. További fél órán át főzzük. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a petrezselymet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 896
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Ajánló

Gazdag ízvilágú, laktató bableves túlfűszerezés nélkül. A csontvelő kissé be is sűrítette a levest.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a "Tradicional Farmhouse Fare" című szakácskönyvből fordítom, ami a Farmers Weekly magazinba beküldött recepteket gyűjti össze. A "Guernsey bean jar" receptet Mrs W. Le Tissier osztotta meg, aki maga is Guernsey szigetén élt. Guernsey angol fennhatóság alá tartozik, de földrajzilag közelebb van Franciaországhoz. A recept nem adott meg pontos mennyiséget a kakukkfűre, zsályára, petrezselyemre, borsra és sóra. Az eredeti recept a sütőben készül, az első órában 220 Celsius fokon, majd 150 Celsius fokra csökkentve további 6 óra alatt. Körülményesnek és kicsit pazarlónak tartottam ezt a módszert, így a tűzhelyen készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...