adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
293
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g sertésmáj536 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
30g lecsó12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
220g tojás277 kcal
Összesen
1174
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
46.4g sertésmáj62 kcal
-
20.9g vöröshagyma8 kcal
-
3.5g lecsó1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
-
25.5g tojás32 kcal
Összesen
136
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 726.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 144.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6579 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 6579 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
293
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112 g
Zsír
-
Összesen 65.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2904.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 97 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1583 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 577.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26318 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 106 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 970 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 26318 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
1174
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3053 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 3053 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
400 g sertésmáj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 dkg lecsó
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 db tojás
Elkészítés
- A májat lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
- Ezután megfűszerezzük a borssal és a köménnyel, majd forró zsiradékon elősütjük egy serpenyőben.
- A kész májat tányérba szedjük és melegen tartjuk.
- A megmaradt zsírban megdinsztejük a hagymakarikákat és félretesszük, majd a lecsót is átmegegítjük egy kicsit.
- Egy tálat enyhén kizsírozunk, majd alulra rakjuk a májat, ráhalmozzuk a hagymakarikákat, befedjük a lecsóval és ráütjük a tojásokat.
- A tojásokat ízesíthetjük sóval, borssal. Forró sütőbe dugjuk kb. 30 percre.
- Tálalás előtt megsózzuk ízlés szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 12303
- Feltöltés dátuma: 2012. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rumiszivi
91 recept
Régi recept... de finom recept!