Grízkoch
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
248
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
992
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
248
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1261 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 126 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
992
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A 3 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a darát, egy csipet sót, majd a tojások keményre felvert habját, ez utóbbit nagyon óvatosan, hogy ne törjön.
- Kerek sütőtálat kivajazunk, meghintjük darával. Ebbe beleöntjük a sűrű masszát.
- Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből.
- Közben a tejet felforrósítjuk, ráöntjük a megsült kochra, lefedjük az edényt, és 10 percig állni hagyjuk. Beszívja a tejet, csodás könnyű lesz.
- Melegen, valami finom lekvárral (most éppen ribizlit raktam rá) tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 30487
- Feltöltés dátuma: 2014. április 02.
Ajánló
A masszát lehet vaníliás cukorral, reszelt citrom- vagy narancshéjjal is ízesíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pogácsa
391 recept
Régi családi recept, egy tartalmas leves után remek folytatása az ebédnek.