r
Nosalty Logó

Grissini 2. - zöldfűszeres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Grissini 2. - zöldfűszeres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4065.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuka langyos vízben (vagy ha tasakos élesztőt használunk, azt egyből lehet a lisztbe keverni).
  2. A lisztben elkeverjükaz élesztőt (a felfuttatottatvagy tasakosat), majd atöbbi hozzávalót is, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen kelesztjük, míg megnő (~20-30 perc).
  4. A tésztát átgyúrjuk, majd vékony rudacskákat sodrunk belőle, olyanvastagra és hosszúra, amilyet szeretnénk (a vastagabbak kicsit jobban megnőnek asütés alatt, a vékonyabbaknál ez nem annyira feltűnő). Ha nem szeretnénk kézzel sodorni, akkor kinyújthatjuk, és vékonyan csíkozzuk fel.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ott további 20 percet kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben (gázon 4-5 fokozat) 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 598
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 47875
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A grissini jó előételnek is, de vendégségben az ital mellé ropogtatnivalónak is kitűnő!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...