Grillhús gorgonzolamártásban burgonyakrokettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
A mártáshoz
-
6g finomliszt20 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
50g gorgonzola177 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A kroketthez
-
175g burgonya101 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krokett panírozásához
-
25g finomliszt91 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1739
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
350g sertés szűzpecsenye382 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A mártáshoz
-
23g finomliszt82 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
200g gorgonzola706 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A kroketthez
-
700g burgonya404 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krokett panírozásához
-
100g finomliszt364 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
6957
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
16.4g csirkemellfilé20 kcal
-
11.4g sertés szűzpecsenye12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A mártáshoz
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
16.4g főzőtejszín21 kcal
-
6.5g gorgonzola23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A kroketthez
-
22.9g burgonya13 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A krokett panírozásához
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
3.3g zsemlemorzsa13 kcal
-
8.3g napraforgó olaj74 kcal
Összesen
227
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 122.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3095.1 g
-
Cink 138 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 1126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 405.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
1739
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 309.9 g
Zsír
-
Összesen 490.5 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 190 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 2012 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12380.6 g
-
Cink 551 mg
-
Szelén 417 mg
-
Kálcium 2051 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 552 mg
-
Foszfor 4281 mg
-
Nátrium 4504 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1621.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1298 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 124 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 249 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 1648 mg
-
Retinol - A vitamin: 1276 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1245 micro
Összesen
6957
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
50 dkg csirkemellfilé
-
35 dkg sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mártáshoz
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
5 dl főzőtejszín
-
20 dkg gorgonzola
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A kroketthez
-
70 dkg burgonya
-
4 ek vaj
-
2 db tojássárgája
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A krokett panírozásához
-
10 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A húshoz
- A kroketthez aburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és forró vízben odatesszük főni.
- Leszűrjük, összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojássárgákat, a lisztet.
- Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hűtőbe tesszük.
- A húsokat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon forró grillserpenyőben kisütjük.
- A mártáshozközepes lángona hús visszamaradt zsírjában elkeverünk 1,5 ek lisztet.
- Lassan hozzákeverjük a tejszínt is, és felforraljuk.
- Belekeverjük a villával összenyomkodott gorgonzola sajtot, ízesítjük sóval, borssal szerecsendióval. A mártás akkor van kész, ha a sajt teljesen felolvadt benne.
- A burgonyás masszát kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen kissé megnedvesített kézzel kis kígyókat sodrunk belőle, méretre vágjuk, formázzuk.
- Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk.
- Bő, forró olajban kisütjük.
- Tálalásnál mind a két fajta húsból teszünk a tányérra, leöntjük a mártással, és a burgonyakrokettekkel körítjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8381
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.
Ajánló
A krokett úgy az igazi, ha a belseje krémes, de a burgonyamasszához keverhetünk több lisztet is az egyszerűbb formázás érdekében, viszont ebben az esetben a végén kissé tömörebb állagú rudakat kapunk.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Az étel tökéletes kiegészítője a burgonyakrokett. Igaz, a burgonyarudakkal való bajlódáshoz szükség van némi türelemre, de megéri elkészíteni, mert garantáltan leveszünk vele mindenkit a lábáról.