r
Nosalty Logó

Grillhús gorgonzolamártásban burgonyakrokettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grillhús gorgonzolamártásban burgonyakrokettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Összesen 1739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Összesen 6957 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.1 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.9 g

Zsír

  • Összesen
    490.5 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    2012 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12380.6 g
  • Cink
    551 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    2051 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    4281 mg
  • Nátrium
    4504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1621.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    1648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 6957 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Elkészítés

A húshoz

  1. A kroketthez aburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és forró vízben odatesszük főni.
  2. Leszűrjük, összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojássárgákat, a lisztet.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hűtőbe tesszük.
  4. A húsokat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon forró grillserpenyőben kisütjük.
  5. A mártáshozközepes lángona hús visszamaradt zsírjában elkeverünk 1,5 ek lisztet.
  6. Lassan hozzákeverjük a tejszínt is, és felforraljuk.
  7. Belekeverjük a villával összenyomkodott gorgonzola sajtot, ízesítjük sóval, borssal szerecsendióval. A mártás akkor van kész, ha a sajt teljesen felolvadt benne.
  8. A burgonyás masszát kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen kissé megnedvesített kézzel kis kígyókat sodrunk belőle, méretre vágjuk, formázzuk.
  9. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk.
  10. Bő, forró olajban kisütjük.
  11. Tálalásnál mind a két fajta húsból teszünk a tányérra, leöntjük a mártással, és a burgonyakrokettekkel körítjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8376
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

A krokett úgy az igazi, ha a belseje krémes, de a burgonyamasszához keverhetünk több lisztet is az egyszerűbb formázás érdekében, viszont ebben az esetben a végén kissé tömörebb állagú rudakat kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az étel tökéletes kiegészítője a burgonyakrokett. Igaz, a burgonyarudakkal való bajlódáshoz szükség van némi türelemre, de megéri elkészíteni, mert garantáltan leveszünk vele mindenkit a lábáról.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A kroketthez

A krokett panírozásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...