Grillezett füstölt tarja paradicsomszósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 31% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
200g füstölt tarja360 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2 kcal
-
2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1 kcal
-
2 kcal
-
100g alaplé7 kcal
Összesen
469
kcal
- 31% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
2000g füstölt tarja3600 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
24 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
Összesen
4697
kcal
- 31% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
56.5g füstölt tarja102 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1 kcal
-
2.8g konzerv paradicsom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.6g dijoni mustár0 kcal
-
1 kcal
-
28.2g alaplé2 kcal
Összesen
133
kcal
- 31% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3423.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 3392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1664 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
469
kcal
- 31% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 325.7 g
Zsír
-
Összesen 341.7 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34236.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 33921 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 369.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 698 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 16640 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
4697
kcal
- 31% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 966.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 958 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 470 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
2 kg füstölt tarja
-
100 ml napraforgó olaj
-
100 g vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 dkg passzírozott paradicsom
-
10 dkg konzerv paradicsom
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
2 ek dijoni mustár
-
2 db hegyes erős paprika
-
1 l alaplé
Elkészítés
- Készítsünk elő egy serpenyőt, és hevítsük fel benne az olajat, pirítsuk át benne a füstölt tarjánkat, majd helyezzük a húst egy mélyebb tepsibe.
- A serpenyőnkben pirítsuk le a durvára szeletelt hagymánkat és a zúzott fokhagymánkat. Adjunk hozzá paradicsompürét és negyedelt konzerv paradicsomot. Enyhén pirítsuk tovább, majd adjuk hozzá a finomra vágott kakukkfüvet, bazsalikomot, oreganot és a mustárt mega cukrot. Öntsük fel kb. 1 liter alaplével. Fűszerezzük borssal, és enyhén sózzuk (vigyázzunk, mert a hús is sós!!). Főzzük fel, és dobjuk bele vékonyra szeletelt csípős paprikáinkat.
- Öntsük a paradicsomos alapot a húsra, és 160 fokos sütőben 90 percig süssük. Sütés közben a húst néha forgassuk, hogy a lében levő része is pirult színt kapjon
- Tálaláskor szeleteljük fel a sültet, és vonjuk be a ragus paradicsomszósszal. Szükség esetén enyhén sűrítsük. Díszítsük friss, durvára vágott petrezselyemmel.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4429
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Alacsonyabb hőmérséklet, hosszabb sütés idő szaftosabbá teszi sültjeinket!