Grillázs torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
753
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
4512
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
753
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 324.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 136 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3957 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1257 mg
-
Nátrium 1842 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.2 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 269.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2469 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 751 mg
-
Retinol - A vitamin: 2340 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1553 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1200 micro
Összesen
4512
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
426
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a 8 tojásos diós piskótátmajd vízszintesen félbevágjuk.
- Vízgőz felett a 4 tojást és a 4 ek cukrot krémesre keverjük, majd hűlni hagyjuk.
- A 15 dkg diót és a 15 dkg cukrot egy tálban összekeverjük, és elkezdjük karamellizálni állandó kevergetés mellett, így a dió ispörkölődik. Majd ha ez kész, akkor vizes vágódeszkára terítjük, és hűlni hagyjuk, meg fog dermedni.
- A puha margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémet.
- Ha megdermedt a grillázs, akkor azt darabokra tördeljük, és mozsárban áttörjük (nem kell nagyon apróra!), majd átszitáljuk. Ami átmegy a szitán, azt a krémbe belekeverjük, ami benne marad, azzal borítjuk majd be a piskótatekercset.
- A két piskótalapot a krémmel bekenjük (úgy osztjuk el a krémet, hogy a külsejére is maradjon), majd elkezdjük feltekerni. (Én a két lapból egy nagy rúdba szoktam tekerni, de lehet kettőbe is.) Ezután a külsejét is bekenjük krémmel, és arra rászórjuk a nagyobb, darabos diót.
- Egy éjszakát állni hagyjuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 377
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 91583
- Feltöltés dátuma: 2010. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
Erre egy fél napot rá kell szánni. Megéri a pepecselés, mert nagyon finom lesz. Az a legjobb, ha egy éjszakát állni tud.