r
Nosalty Logó

Gratinírozott zöld spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Gratinírozott zöld spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1380 micro
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2820.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2760 micro
Összesen 696 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga fás részét levágjuk, majd az alsó 1/3-át megtisztítjuk.
  2. A spárgát fövő sós vízben kb. 4-5 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, hagyjuk hűlni, majd konyharuhán hagyjuk szikkadni.
  3. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk, a spárgát belehelyezzük.
  4. A creme fraiche-t a tojássárgával, a parmezánnal és a bazsalikommal elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A krémet a spárgára simítjuk.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe (alul- felülsütés), kb. 5 percig sütjük, majd bekapcsoljuk a grillfunkciót, és aranybarnára gratinírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2288
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom spárgarecept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...