Gratinírozott zöld spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
38g crème fraîche134 kcal
-
38g parmezán sajt147 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
348
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
75g crème fraîche268 kcal
-
75g parmezán sajt294 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
696
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
74.5g zöldspárga10 kcal
-
11.2g crème fraîche40 kcal
-
11.2g parmezán sajt44 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
104
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1410.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 180.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 835 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1380 micro
Összesen
348
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2820.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 1000 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 781 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 360.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 1670 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2760 micro
Összesen
696
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
75 g crème fraîche
-
75 g parmezán sajt
-
1 tk bazsalikom
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A spárga fás részét levágjuk, majd az alsó 1/3-át megtisztítjuk.
- A spárgát fövő sós vízben kb. 4-5 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, hagyjuk hűlni, majd konyharuhán hagyjuk szikkadni.
- Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk, a spárgát belehelyezzük.
- A creme fraiche-t a tojássárgával, a parmezánnal és a bazsalikommal elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A krémet a spárgára simítjuk.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe (alul- felülsütés), kb. 5 percig sütjük, majd bekapcsoljuk a grillfunkciót, és aranybarnára gratinírozzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2291
- Feltöltés dátuma: 2020. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom spárgarecept.