r
Nosalty Logó

Gőzölt naspolyás puding

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Gőzölt naspolyás puding
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellszószhoz

2475
Kalória
31.3g
Fehérje
379.8g
Szénhidrátok
97.5g
Zsír
284.4g
Víz
609.8g
Koleszterin
6.4g
Rost
247.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A vajat kihabosítjuk a mézzel, cukorral és vaníliával, majd egyenként hozzáadjuk a két tojást, és tovább keverjük, míg a massza fel nem veszi őket teljesen. A lisztet elkeverjük a sóval, fűszerekkel, sütőporral és szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a nedves alaphoz. Gyorsan elkeverjük, de csak addig, míg nem maradnak a masszában száraz részek.
  2. Hozzáforgatjuk a tésztához a naspolyapürét is. Alaposan kivajazunk egy kellő méretű fémedényt (lehet sütőforma, de tál is), majd beleöntjük a masszát. Ne töltsük túl az edény felénél, mert nőni fog a sütemény. Az edény tetejét befedjük egy réteg alufóliával, majd egy réteg sütőpapírral is és az egészet lekötjük befőttes gumival vagy madzaggal.
  3. Egy kellően nagy lábosban vizet forralunk (ne érjen a fazék negyedénél tovább), majd, ha már gyöngyözik, az aljára helyezzük a masszával megtöltött edényt. Tegyünk alá valami hőálló tárgyat (pl. kistányér, pogácsaszaggató), ami megakadályozza, hogy közvetlen forróság érje a süteményt. A piskótát lefedve gőzöljük nagyjából másfél órán keresztül. A víz ne forrjon, csak gyengéden gyöngyözzön, és ha kell, pótoljuk ki az elpárolgott mennyiséget.
  4. A puding akkor készült el, ha egy beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki belőle. A még meleg süteményt kibontjuk, majd kiborítjuk egy tálra és a karamellszósszal, tejszínhabbal tálaljuk.

A karamellszószhoz

  1. A narancs levét és a cukrot egy serpenyőben elkezdjük melegíteni, kevergetés nélkül forgatjuk az edényt, míg karamellt nem kapunk. Ehhez hozzáadjuk a vajat, majd, ha elolvadt, a habtejszínt is. Kevergetve sűrű szószt főzünk, amit a tűzről levéve narancshéjjal és egy csipet sóval ízesítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 100 perc

A klasszikus brit gőzölt puding naspolyás kiegészítést kap ebben a receptben, valamint aromás fűszereket, karamellszószos tálalást, egyszóval abszolút dekadens megjelenést. Ne féljünk a gőzöléstől sem, jóval egyszerűbb, mint amilyennek tűnik!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!