r
Nosalty Logó

Gőzölt naspolyás puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gőzölt naspolyás puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2475 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A vajat kihabosítjuk a mézzel, cukorral és vaníliával, majd egyenként hozzáadjuk a két tojást, és tovább keverjük, míg a massza fel nem veszi őket teljesen. A lisztet elkeverjük a sóval, fűszerekkel, sütőporral és szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a nedves alaphoz. Gyorsan elkeverjük, de csak addig, míg nem maradnak a masszában száraz részek.
  2. Hozzáforgatjuk a tésztához a naspolyapürét is. Alaposan kivajazunk egy kellő méretű fémedényt (lehet sütőforma, de tál is), majd beleöntjük a masszát. Ne töltsük túl az edény felénél, mert nőni fog a sütemény. Az edény tetejét befedjük egy réteg alufóliával, majd egy réteg sütőpapírral is és az egészet lekötjük befőttes gumival vagy madzaggal.
  3. Egy kellően nagy lábosban vizet forralunk (ne érjen a fazék negyedénél tovább), majd, ha már gyöngyözik, az aljára helyezzük a masszával megtöltött edényt. Tegyünk alá valami hőálló tárgyat (pl. kistányér, pogácsaszaggató), ami megakadályozza, hogy közvetlen forróság érje a süteményt. A piskótát lefedve gőzöljük nagyjából másfél órán keresztül. A víz ne forrjon, csak gyengéden gyöngyözzön, és ha kell, pótoljuk ki az elpárolgott mennyiséget.
  4. A puding akkor készült el, ha egy beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki belőle. A még meleg süteményt kibontjuk, majd kiborítjuk egy tálra és a karamellszósszal, tejszínhabbal tálaljuk.

A karamellszószhoz

  1. A narancs levét és a cukrot egy serpenyőben elkezdjük melegíteni, kevergetés nélkül forgatjuk az edényt, míg karamellt nem kapunk. Ehhez hozzáadjuk a vajat, majd, ha elolvadt, a habtejszínt is. Kevergetve sűrű szószt főzünk, amit a tűzről levéve narancshéjjal és egy csipet sóval ízesítünk.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 173
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 07.

Receptkategóriák

Gőzölt naspolyás puding
Lakos Benedek 373 recept

A klasszikus brit gőzölt puding naspolyás kiegészítést kap ebben a receptben, valamint aromás fűszereket, karamellszószos tálalást, egyszóval abszolút dekadens megjelenést. Ne féljünk a gőzöléstől sem, jóval egyszerűbb, mint amilyennek tűnik!

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...