Gőzölt kacsacomb
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
-
300g kacsacomb873 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
-
1200g kacsacomb3491 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
-
56.9g kacsacomb165 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
40.3g napraforgó olaj356 kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 297.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 106.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 1190.5 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 554 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 354 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2221.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1266 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 426.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 355 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 67% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
4 db kacsacomb
-
4 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
10 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A gőzöléshez szükségünk lesz egy pároló betétre vagy még inkább pároló betétes fazékra. (Az egyszerű pároló betéten mindössze 3 comb fér el.)
- A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk, a toklászokat kicsipegetjük, megmossuk, majd mindkét oldalukat besózzuk.
- A pároló betétes fazékban enyhén sózott vizet forralunk, a kacsacombokat - bőrrel felfelé - ráhelyezzük a betétre, a fazekat lefedjük. Ha a bőre felül van, a kiolvadó zsír átszivárog a húson, és nem engedi kiszáradni.
- Türelmesen gőzöljük, amíg a combok teljesen megpuhulnak. Ez 3 óra is lehet, de cserébe nem kell vele foglalkozni, csak rotyogjon csendben, magának.
- Ha teljesen puha, kivesszük a gőzből, kicsit hagyjuk hűlni, hogy meg lehessen fogni, és liszttel mindkét oldalukat meghintjük, a felesleget lerázogatjuk.
- Egy nagy serpenyőben alaposan felforrósítjuk az olajat, és a combokat mindkét oldalukon kb. 2-2 perc alattropogósra, aranyszínűremegsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon fröcsög, legjobb, ha fröccsenésgátló szitávallefedjük!
- Én párolt rizzsel és gombamártással szeretem a legjobban, de kedvünk szerinti körettel is tálalhatjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5786
- Feltöltés dátuma: 2013. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Yan-kit szakácskönyvében olvastam (tudjátok, ő nekem a kínai etalon), hogy az illatos-ropogós kacsát előbb gőzben párolják, aztán hirtelen megsütik – ugyanígy, ahogy itt leírtam. Azzal a különbséggel, hogy Yan-kit EGÉSZ kacsát süt így, ami nagyon nem tűnik egyszerűnek! Nosza, próbáljuk ki! Jó, nem egész madárral, csak a combjával, mert azt szeretem, meg el tudom képzelni, hogyan hadakoznék egy egész állat sütésével. Mit mondjak, a végeredmény egészen megdöbbentő lett: belül olyan omlós, mint az álom, a bőre harsogóan ropogós, az íze meg – no, azt nehéz körülírni. Sose gondoltam volna, hogy a kacsának ilyen fenséges kacsaíze van! Teljesen natúr, nem zsíros, nem égett, nem szottyos, csak vegytiszta kacsa. Nem akarom fényezni magam, de néhány évvel ezelőtt ezzel a recepttel megnyertem egy jó nevű gasztromagazin pályázatát, amit szárnyas ételekre írtak ki. Nem tagadom, piszok büszke vagyok rá! Hát, ez meg egy külön történet. A decemberi számban jelent meg az eredményhirdetés, izgatottan mentem be az újságoshoz. Velem volt a barátom, akinek furcsa elképzelése van a konyha és a nők kapcsolatáról, most is rázendített, hogy ti nők, nektek kotta kell ahhoz, hogy főzni tudjatok, stb. Belelapoztam az újságba, ott állt a nevem és a receptem. Elé tartottam: Nekem nem kell kotta – ÉN írom a kottát! Elállt a szava, ami élete folyamán még sose történt meg vele. Már ezért megérte.