r
Nosalty Logó

Gőzölt kacsacomb

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
koszider
Gőzölt kacsacomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 2807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 11223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    297.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    1190.5 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    554 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    354 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2221.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    355 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 11223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 531 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gőzöléshez szükségünk lesz egy pároló betétre vagy még inkább pároló betétes fazékra. (Az egyszerű pároló betéten mindössze 3 comb fér el.)
  2. A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk, a toklászokat kicsipegetjük, megmossuk, majd mindkét oldalukat besózzuk.
  3. A pároló betétes fazékban enyhén sózott vizet forralunk, a kacsacombokat - bőrrel felfelé - ráhelyezzük a betétre, a fazekat lefedjük. Ha a bőre felül van, a kiolvadó zsír átszivárog a húson, és nem engedi kiszáradni.
  4. Türelmesen gőzöljük, amíg a combok teljesen megpuhulnak. Ez 3 óra is lehet, de cserébe nem kell vele foglalkozni, csak rotyogjon csendben, magának.
  5. Ha teljesen puha, kivesszük a gőzből, kicsit hagyjuk hűlni, hogy meg lehessen fogni, és liszttel mindkét oldalukat meghintjük, a felesleget lerázogatjuk.
  6. Egy nagy serpenyőben alaposan felforrósítjuk az olajat, és a combokat mindkét oldalukon kb. 2-2 perc alattropogósra, aranyszínűremegsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon fröcsög, legjobb, ha fröccsenésgátló szitávallefedjük!
  7. Én párolt rizzsel és gombamártással szeretem a legjobban, de kedvünk szerinti körettel is tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5786
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gőzölt kacsacomb
koszider 90 recept

Yan-kit szakácskönyvében olvastam (tudjátok, ő nekem a kínai etalon), hogy az illatos-ropogós kacsát előbb gőzben párolják, aztán hirtelen megsütik – ugyanígy, ahogy itt leírtam. Azzal a különbséggel, hogy Yan-kit EGÉSZ kacsát süt így, ami nagyon nem tűnik egyszerűnek! Nosza, próbáljuk ki! Jó, nem egész madárral, csak a combjával, mert azt szeretem, meg el tudom képzelni, hogyan hadakoznék egy egész állat sütésével. Mit mondjak, a végeredmény egészen megdöbbentő lett: belül olyan omlós, mint az álom, a bőre harsogóan ropogós, az íze meg – no, azt nehéz körülírni. Sose gondoltam volna, hogy a kacsának ilyen fenséges kacsaíze van! Teljesen natúr, nem zsíros, nem égett, nem szottyos, csak vegytiszta kacsa. Nem akarom fényezni magam, de néhány évvel ezelőtt ezzel a recepttel megnyertem egy jó nevű gasztromagazin pályázatát, amit szárnyas ételekre írtak ki. Nem tagadom, piszok büszke vagyok rá! Hát, ez meg egy külön történet. A decemberi számban jelent meg az eredményhirdetés, izgatottan mentem be az újságoshoz. Velem volt a barátom, akinek furcsa elképzelése van a konyha és a nők kapcsolatáról, most is rázendített, hogy ti nők, nektek kotta kell ahhoz, hogy főzni tudjatok, stb. Belelapoztam az újságba, ott állt a nevem és a receptem. Elé tartottam: Nekem nem kell kotta – ÉN írom a kottát! Elállt a szava, ami élete folyamán még sose történt meg vele. Már ezért megérte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...