r
Nosalty Logó

Görög fetás-spenótos batyuk (Spanakopita)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Spanakopita: görög fetás-spenótos batyuk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A batyukhoz

573
Kalória
22.9g
Fehérje
59.7g
Szénhidrátok
27.1g
Zsír
172.3g
Víz
77.3g
Koleszterin
3.5g
Rost
1.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A batyukhoz

Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A batyukhoz

Összesen 3440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A batyukhoz

Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12442 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10657.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    2956 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    5126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1033.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4163 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    3892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1558 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35762 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74649 micro
Összesen 3440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3372 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A batyukhoz

  1. Az olajon megdinszteljük a felaprított újhagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Ekkor jöhet a spenót, amit fonnyadásig párolunk.
  2. Egy tálba tesszük a párolt zöldségeket, a felaprított zöldfűszereket, a reszelt citromhéjat, majd hozzámorzsoljuk a fetát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük a tölteléket, míg egységes nem lesz.
  3. A réteslapokat középen félbevágjuk. Egy batyuhoz három ilyen lapot használunk majd: lerakjuk az elsőt, majd megkenjük olvasztott vajjal, ráhajtunk még egy lapot és azt is megkenjük vajjal, végül az utolsó lapot is ráhelyezzük.
  4. A réteslapok aljába kanalazunk egy kis adag tölteléket, majd átlósan behajtjuk a tésztát, hogy egy háromszöget kapjunk. Így szépen felhajtogatjuk háromszögenként a teljes tésztasávot, ezzel alaposan bezárva a tölteléket.
  5. A tésztabatyukat egy sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük és azon melegében tálaljuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A görög spanakopitát sokan ismerik, bár általában a tepsiben sütött, vaskosabb verzióját. Ezek a kisebb, egyszemélyes batyuk kiváló választásnak bizonyulnak majd vendégségek, partik esetén, ahol mindenki tányér vagy villa használata nélkül csak elragadhat egyet-egyet a tálról.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!