r
Nosalty Logó

Görög eperjoghurtos torta kakaós piskótával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Görög eperjoghurtos torta kakaós piskótával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

645
Kalória
18.4g
Fehérje
86.2g
Szénhidrátok
26.7g
Zsír
86.6g
Víz
221.9g
Koleszterin
3.1g
Rost
51.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 5156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    213.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6198.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    693.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1874 micro
Összesen 5156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  2. A krémhez az epres joghurtokat egy tálba tesszük. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. A joghurtba belekeverjük a tejszínhabot. A citromlevet felmelegítjük, és az előtte 5 percre hideg vízbe áztatott puha, kicsavart zselatinlapokat a meleg citromlébe feloldjuk. Kihűtjük, majd a krémbe belekeverjük.
  3. A kihűlt piskótalapot három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
  4. Az eperszemeket megmossuk, kicsumázzuk, a mentaleveleket leöblítjük, szárazra töröljük. A torta tetejét a krémmel, az eperszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük.
  5. Hűtőbe tesszük. Pár óra múlva szeletelhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát Orsi húgom névnapjára alkottam. Igaz én eredetileg nem ezt a tortát, hanem csokitortát akartam készíteni, de felhívott, hogy neki is hasonló, kevesebb kalóriatartalmú tortát csináljak, mint az Öcsém tejszínes-görög citromos joghurttortája  volt. Így gondoltam, hogy most epres joghurttal készítek egy tortát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!