Görög eperjoghurtos torta kakaós piskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
28g cukor109 kcal
-
7 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
76g görög joghurt79 kcal
-
141 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
6g citromlé1 kcal
A tetejére
A tortaformához
-
2g vaj13 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
57 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
610g görög joghurt628 kcal
-
450g növényi habtejszín1130 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
16g lapzselatin56 kcal
-
50g citromlé11 kcal
A tetejére
A tortaformához
-
14g vaj100 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
5156
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
12.4g tojásfehérje6 kcal
-
6.2g tojássárgája20 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
23.6g görög joghurt24 kcal
-
17.4g növényi habtejszín44 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
A tetejére
A tortaformához
-
0.5g vaj4 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
Összesen
198
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 774.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147 g
Zsír
-
Összesen 213.8 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1775 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6198.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 1340 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 2418 mg
-
Nátrium 1866 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.7 g
-
Cukor 409 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 693.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 1364 mg
-
Retinol - A vitamin: 688 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1874 micro
Összesen
5156
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojásfehérje
-
8 db tojássárgája
-
22.5 dkg finomliszt
-
22.5 dkg cukor
-
2.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
15 dkg porcukor
-
8 db lapzselatin
-
50 ml citromlé
A tetejére
A tortaformához
-
1 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
- A krémhez az epres joghurtokat egy tálba tesszük. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. A joghurtba belekeverjük a tejszínhabot. A citromlevet felmelegítjük, és az előtte 5 percre hideg vízbe áztatott puha, kicsavart zselatinlapokat a meleg citromlébe feloldjuk. Kihűtjük, majd a krémbe belekeverjük.
- A kihűlt piskótalapot három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
- Az eperszemeket megmossuk, kicsumázzuk, a mentaleveleket leöblítjük, szárazra töröljük. A torta tetejét a krémmel, az eperszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük.
- Hűtőbe tesszük. Pár óra múlva szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3539
- Feltöltés dátuma: 2012. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát Orsi húgom névnapjára alkottam. Igaz én eredetileg nem ezt a tortát, hanem csokitortát akartam készíteni, de felhívott, hogy neki is hasonló, kevesebb kalóriatartalmú tortát csináljak, mint az Öcsém tejszínes-görög citromos joghurttortája volt. Így gondoltam, hogy most epres joghurttal készítek egy tortát.