r
Nosalty Logó

Görög eperjoghurtos torta kakaós piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Görög eperjoghurtos torta kakaós piskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 5156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    213.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6198.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1874 micro
Összesen 5156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  2. A krémhez az epres joghurtokat egy tálba tesszük. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. A joghurtba belekeverjük a tejszínhabot. A citromlevet felmelegítjük, és az előtte 5 percre hideg vízbe áztatott puha, kicsavart zselatinlapokat a meleg citromlébe feloldjuk. Kihűtjük, majd a krémbe belekeverjük.
  3. A kihűlt piskótalapot három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
  4. Az eperszemeket megmossuk, kicsumázzuk, a mentaleveleket leöblítjük, szárazra töröljük. A torta tetejét a krémmel, az eperszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük.
  5. Hűtőbe tesszük. Pár óra múlva szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3539
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög eperjoghurtos torta kakaós piskótával
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Orsi húgom névnapjára alkottam. Igaz én eredetileg nem ezt a tortát, hanem csokitortát akartam készíteni, de felhívott, hogy neki is hasonló, kevesebb kalóriatartalmú tortát csináljak, mint az Öcsém tejszínes-görög citromos joghurttortája  volt. Így gondoltam, hogy most epres joghurttal készítek egy tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...