r
Nosalty Logó

Gombával töltött dagadó agyagban sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gombával töltött dagadó agyagban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Dagadó

Összesen 1179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Dagadó

Összesen 9437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Dagadó

Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2481 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321.9 g

Zsír

  • Összesen
    865.8 g
  • Telített zsírsav
    304 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7669.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    3575 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20166 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    1051 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1495 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3583 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3810 micro
Összesen 9437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Dagadó

Elkészítés

Töltelék

  1. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá az előzőleg felaprított bacont, majd a hagymát.
  2. Ha már üveges a hagyma, tegyük az edénybe a felaprított májat.
  3. Tegyük hozzá a felaprított petrezselymet, rozmaringot, és ha már elkészült a máj, sózzuk, borsozzuk.
  4. A májas keveréket hűtsük ki. Adjunk hozzá 4 kanál zsemlemorzsát és 4 egész tojást. Keverjük jól össze a masszát.

Dagadó

  1. A dagadóba vágjunk egy zsebet.
  2. Terítsünk az asztalra egy nagy alufóliát, majd szedjünk leveleire egy kínai kelt, és levelenként fektessük a fóliára.
  3. Szorosan egymásmellé, a kel tetejére fektessünk bacon szeleteket.
  4. Tegyük a dagadót erre a "fészekre".
  5. A zsebet töltsük meg a májas töltelékkel, és jó szorosan zárjuk össze a fóliát, hogy sehol se lógjon ki a hús.
  6. Most jön a neheze! Körülbelül 2-3 cm vastagra nyújtsunk ki agyagot. Akkorának kell lennie, ami az egész húst betudja fedni, hogy teljesen légmentesen lezárhassuk.
  7. Az agyagot jól dolgozzuk el a húson, illetve fólián. Ha kedvünk tartja, díszíthetjük agyagvirágokkal, levelekkel.
  8. 200 fokos sütőben süssük 2-3 órát. (Ne ijedjünk meg, ha sütés közben bereped az agyag!)
  9. Ha készre sütöttük, törjük fel az agyagot, és ha kedvünk tartja, dugjuk vissza pár percre a sütőbe, hogy kellően megpiruljon a hús teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10421
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.

Hozzávalók

Töltelék

Dagadó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...