Gombával töltött dagadó agyagban sütve
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
Töltelék
-
63g gomba13 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
38g sertésmáj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
9g bacon33 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
Dagadó
-
188g sertésdagadó879 kcal
-
93g kínai kel14 kcal
-
26g bacon100 kcal
Összesen
1179
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
Töltelék
-
500g gomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g sertésmáj402 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Dagadó
-
1500g sertésdagadó7035 kcal
-
740g kínai kel110 kcal
-
204g bacon802 kcal
Összesen
9437
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
Töltelék
-
13.4g gomba3 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
8g sertésmáj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g rozmaring0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
-
1.8g bacon7 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
Dagadó
-
40.1g sertésdagadó188 kcal
-
19.8g kínai kel3 kcal
-
5.4g bacon21 kcal
Összesen
251
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 108.2 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 958.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 288.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2521 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 2481 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
1179
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 321.9 g
Zsír
-
Összesen 865.8 g
-
Telített zsírsav 304 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1803 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7669.9 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 895 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 2441 mg
-
Nátrium 3575 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20166 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 341 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 1051 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1495 micro
-
Kolin: 852 mg
-
Retinol - A vitamin: 19846 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 3583 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3810 micro
Összesen
9437
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 530 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
500 g gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
30 dkg sertésmáj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 szál rozmaring
-
1 csokor petrezselyem
-
4 db tojás
-
4 ek zsemlemorzsa
-
4 szelet bacon
-
3 ek olívaolaj
Dagadó
-
1.5 kg sertésdagadó
-
1 közepes db kínai kel
-
12 szelet bacon
Elkészítés
Töltelék
- Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá az előzőleg felaprított bacont, majd a hagymát.
- Ha már üveges a hagyma, tegyük az edénybe a felaprított májat.
- Tegyük hozzá a felaprított petrezselymet, rozmaringot, és ha már elkészült a máj, sózzuk, borsozzuk.
- A májas keveréket hűtsük ki. Adjunk hozzá 4 kanál zsemlemorzsát és 4 egész tojást. Keverjük jól össze a masszát.
Dagadó
- A dagadóba vágjunk egy zsebet.
- Terítsünk az asztalra egy nagy alufóliát, majd szedjünk leveleire egy kínai kelt, és levelenként fektessük a fóliára.
- Szorosan egymásmellé, a kel tetejére fektessünk bacon szeleteket.
- Tegyük a dagadót erre a "fészekre".
- A zsebet töltsük meg a májas töltelékkel, és jó szorosan zárjuk össze a fóliát, hogy sehol se lógjon ki a hús.
- Most jön a neheze! Körülbelül 2-3 cm vastagra nyújtsunk ki agyagot. Akkorának kell lennie, ami az egész húst betudja fedni, hogy teljesen légmentesen lezárhassuk.
- Az agyagot jól dolgozzuk el a húson, illetve fólián. Ha kedvünk tartja, díszíthetjük agyagvirágokkal, levelekkel.
- 200 fokos sütőben süssük 2-3 órát. (Ne ijedjünk meg, ha sütés közben bereped az agyag!)
- Ha készre sütöttük, törjük fel az agyagot, és ha kedvünk tartja, dugjuk vissza pár percre a sütőbe, hogy kellően megpiruljon a hús teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10421
- Feltöltés dátuma: 2014. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.