r
Nosalty Logó

Gombás tekercs 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Gombás tekercs 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 1047 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 4193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1047 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9245.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2842 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    2702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 4193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a gombát lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, s olajon üvegesre sütjük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, kevés vizzel felöntjük, s miután a hús elfőtte levét, a gombát is belekeverjük.
  4. Mikor sülni kezd, fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Közben lereszeljük a sajtot, és felkockázzuk a mozzarellát.
  6. A tésztaalaphoz egy lábosban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, s mikor már hólyagosan fő, lassan felöntjük a hideg tejjel.
  7. Addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Félretesszük, és kihűtjük.
  8. Miután kihűlt, a tojásokat szétválasztjuk, s a sárgákat egyenként hozzákeverjük.
  9. A fehérjéket egy kevés sóval habbá verjük, s óvatosan a masszához forgatjuk.
  10. Egy tepsit kivajazunk, s kibéleljük sütőpapírral.
  11. Elegyengetjük a masszát a tepsiben, s először 190-200 fokon, majd 10 perc után még 20 percig 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  12. Miután megsült a lap, még melegen, ahogy kivesszük a sütõbõl, a tepsiben hagyva, megkenjük a gombás hússal, megszórjuk a mozzarelladarabkákkal és a reszelt sajttal, és a sütõpapír segítségével feltekerjük.
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5646
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Hidegen és melegen is fogyasztható. Ha melegen tálaljuk, feltekerés után a tekercs tetejét megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal, s néhány percre visszatoljuk a sütõbe, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk hagyományos ételnek számít.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...