r
Nosalty Logó

Gombás tekercs 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Gombás tekercs 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 1047 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 4193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1047 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9245.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2842 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    2702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 4193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a gombát lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, s olajon üvegesre sütjük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, kevés vizzel felöntjük, s miután a hús elfőtte levét, a gombát is belekeverjük.
  4. Mikor sülni kezd, fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Közben lereszeljük a sajtot, és felkockázzuk a mozzarellát.
  6. A tésztaalaphoz egy lábosban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, s mikor már hólyagosan fő, lassan felöntjük a hideg tejjel.
  7. Addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Félretesszük, és kihűtjük.
  8. Miután kihűlt, a tojásokat szétválasztjuk, s a sárgákat egyenként hozzákeverjük.
  9. A fehérjéket egy kevés sóval habbá verjük, s óvatosan a masszához forgatjuk.
  10. Egy tepsit kivajazunk, s kibéleljük sütőpapírral.
  11. Elegyengetjük a masszát a tepsiben, s először 190-200 fokon, majd 10 perc után még 20 percig 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  12. Miután megsült a lap, még melegen, ahogy kivesszük a sütõbõl, a tepsiben hagyva, megkenjük a gombás hússal, megszórjuk a mozzarelladarabkákkal és a reszelt sajttal, és a sütõpapír segítségével feltekerjük.
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5641
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Hidegen és melegen is fogyasztható. Ha melegen tálaljuk, feltekerés után a tekercs tetejét megkenjük tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal, s néhány percre visszatoljuk a sütõbe, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk hagyományos ételnek számít.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Címlapról ajánljuk