r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-tejszínes csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1691 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2955.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 845 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5911.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1691 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket csíkozzuk fel, a hagymát aprítsuk közepes kockákra, a gombafejeket kezelhető méretűre.
  2. Olívaolajon meg kell kicsit pirítani a hagymát, a gombát és a csirkemellet. Én egyszerre beledobok mindent egy serpenyőbe, és adom neki a meleget. Ha szükséges, kicsi vizet adhatunk hozzá, nehogy baj legyen (négercsirke nem túl finom). Közben tegyünk fel vizet a rizsnek, ami majd köretként díszeleg a csirkék mellett. Ha puhára párolódott az egész, keverjük össze a tejszínt 2-3 kanál mustárral. Ahogy az ízlésünk kívánja. Öntsük fel vele a csirkét, és vegyük visszább a tüzet. Sót, borsot bele. Ha találunk otthon oregánót és szerecsendiót, azt is szórhatunk rá, de csak keveset. Kellő kavargatás mellett be fog sűrűsödni az egész.
  3. Ha sűrű a csirkés masszánk, akkor kész van. Közepes lapostányér aljára reszeljünk sajtot. Én jó vastagon tettem azt. A reszelt sajtra rakjuk rá a forró csirkét és a köretet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 167562
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer Bulgáriában ültem egy kellemes késdobálós fedett vendéglátóipari egységben, és kajálni szerettem volna. A cirill betűk eléggé megzavarták az elmémet, de szerencsére minden étel mellé kép volt csatolva.  Így esett erre a választás. Megpróbáltam megkérdezni, hogy mire is számíthatok?! Nem értettem mit mondott, de az emlegetett szó a "Júlia" női névhez hasonlított legjobban, így elneveztem "Júliacsirkének". Sokkal jobb, mint a mustáros csirkemell nem....?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...