r
Nosalty Logó

Gombás spenótos lasagne

Gombagasztro
Gombás spenótos lasagne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

lasagne

besamel

1041
Kalória
41.3g
Fehérje
118.7g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
707.7g
Víz
193g
Koleszterin
13.1g
Rost
20.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

lasagne

besamel

Összesen 1041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

lasagne

besamel

Összesen 4170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

lasagne

besamel

Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    707.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    11305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    22395 micro
Összesen 1041 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8077.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    2239 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1025 mg
  • Foszfor
    2804 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    2830.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4948 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    3568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2759 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    1025 micro
  • β-karotin
    45219 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    89579 micro
Összesen 4170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    577 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

lasagne

  1. Szeleteljük fel a gombát, és pároljuk meg. Főzzük meg a spenótot sós vízben, és szűrjük le.
  2. Készítsük el a besamel mártást: hevítsük fel a vajat, mikor habozni kezd, szórjuk rá a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük be a tojássárgákat, húzzuk félre, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal.
  3. Egy hőálló tálban rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tegyünk egy réteg besamelt, majd egy réteg tésztát, egy réteg gombát, majd egy réteg paradicsomkarikákat, majd a fűszervajat. Újra tésztasor következik, majd erre a spenót, a besamelmártás. A rétegeket addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A befejező réteg besamelmártásból és frissen reszelt sajtból áll.
  4. Tetejére rakjunk paradicsom- és gombaszeleteket, majd süssük aranybarnára 200 fokon 45 perc alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A hagyományos lasagne-t megbolondítottuk egy kis csiperkegombával és spenóttal, amitől igazán különlegessé és ünnepivé válik. Mivel húsmentes, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják! 

További receptek

Chilis udon carbonara

Ez a carbonara távol-keleti reflektorfénybe kerül a japán udontészta és a kínai Laoganma szereplésének köszönhetően. A Laoganma vagy más néven Old Godmother egy Kínában gyártott ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...