Gombás spenótos lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
lasagne
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
50g víz0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
100g lasagne tészta371 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g fűszervaj54 kcal
besamel
-
125g tej70 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
1041
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
lasagne
-
1000g csiperkegomba213 kcal
-
200g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
1000g spenót166 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
400g lasagne tészta1484 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g fűszervaj215 kcal
besamel
-
500g tej280 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
4170
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
lasagne
-
22.4g csiperkegomba5 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
8 kcal
-
22.4g spenót4 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.4g paradicsom4 kcal
-
33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g fűszervaj5 kcal
besamel
-
11.2g tej6 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g sajt8 kcal
Összesen
93
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2019.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 707.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 892 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 690 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 256 micro
-
β-karotin 11305 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 22395 micro
Összesen
1041
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 165.2 g
Zsír
-
Összesen 187.3 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8077.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 414 mg
-
Kálcium 2239 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 1025 mg
-
Foszfor 2804 mg
-
Nátrium 1515 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.6 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 2830.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4948 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 3568 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2759 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 1025 micro
-
β-karotin 45219 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 89579 micro
Összesen
4170
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1014 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 577 micro
-
Lut-zea 2010 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
lasagne
-
1000 g csiperkegomba
-
2 dl víz
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1000 g spenót
-
só ízlés szerint
-
1000 g paradicsom
-
400 g lasagne tészta
-
bors ízlés szerint
-
3 dkg fűszervaj
besamel
-
5 dl tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 ek vaj
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg sajt
Elkészítés
lasagne
- Szeleteljük fel a gombát, és pároljuk meg. Főzzük meg a spenótot sós vízben, és szűrjük le.
- Készítsük el a besamel mártást: hevítsük fel a vajat, mikor habozni kezd, szórjuk rá a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük be a tojássárgákat, húzzuk félre, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal.
- Egy hőálló tálban rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tegyünk egy réteg besamelt, majd egy réteg tésztát, egy réteg gombát, majd egy réteg paradicsomkarikákat, majd a fűszervajat. Újra tésztasor következik, majd erre a spenót, a besamelmártás. A rétegeket addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A befejező réteg besamelmártásból és frissen reszelt sajtból áll.
- Tetejére rakjunk paradicsom- és gombaszeleteket, majd süssük aranybarnára 200 fokon 45 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2035
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
A hagyományos lasagne-t megbolondítottuk egy kis csiperkegombával és spenóttal, amitől igazán különlegessé és ünnepivé válik. Mivel húsmentes, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják!